All for Joomla All for Webmasters

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Hristos vaskrse!

14 May 2020
(0 glasova)

Sa ovim kratkim a sveobuhvatnim pozdravom počeli smo da se pozdravljamo od Vaskrsa a to će trajati sve do Spasovdana. Ove godine vaskršnje praznike smo proslavili drugačije nego što smo navikli u proteklih mnogo godina. Pravoslavni vernici  za Vaskrs se spremaju postom molitvom i pričešćem.

Ove godine zbog pandemije virusa kovid-19, kako je nazvana ova nova bolest, parohijani nisu mogli, zbog ograničenog kretanja, da dođu na liturgije i da se pričeste. Sve litugije i ostala bogosluženja u praznične dane su redovno služena samo su neke satnice bile promenjene. Na bogosluženjima je bio manji broj vernika, ali sveštenici su uznosili Gospodu molitve za sve svoje parohijane, za sve pravoslavne hrišćane i posebno za obolele da im Gospod podari zdravlje i dug život. Hvala Gospodu niko nije zaražen virusom ko je dolazio na bogosluženja i pričestio se iz čaše životvornim tajnama. Svi koji dolaze u hram na bogosluženja, dolaze u dom Gospodnji i Bog naše molitve prima i čuva nas, kao što dobar domaćin brine i štiti  svoje goste tako i Vaskrsli Hristos čuva one koji dolaze u NJegove domove to jeste u hramove.

            Da li u hramu ili u svome domu molimo se vaskrslom Hristu da obolelima da brzo ozdravljenje, da svi u zdravlju i svakom dobru u ovome svetu u slavu Božiju u dobru sve nastupajuće godine u dobru dočekujemo i slavimo.

Protojerej

Zoran Maletić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…