All for Joomla All for Webmasters

KNJIŽEVNO VEČE U DOMU KULTURE - Dušan Genc: “Ne znam odakle da počnem“

12 mart 2020
(0 glasova)

Kako tradicija nalaže, najlepše književne večeri ili tribine događaju se u galerijskom prostoru renomiranog “Boema“ ili u prostorijama Kreativnog kulturnog kluba.

Tako je bilo i u sredu, 12. februara, kada je održano prvo ovogodišnje književno veče i to u Galeriji “Boem“, a gost je bio crepajački muzičar i spisatelj, Dušan Genc. U prepunoj galeriji, Dušana su pozdravili školski prijatelji, muzičari s kojima je tkao muzičku scenu tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, a u interaktivnoj saradnji s publikom, saznali smo mnogo zanimljivih detalja iz Dušanove bogate umetničke karijere.

            Knjiga kratkih priča: “Ne znam kako da počnem...“ je Dušanov prvenac, ali svakako i jedan veoma dragocen biser u svetu amaterskog bavljenja proznim spisateljstvom, zato što Dušan na maestralan način opisuje svoja unutrašnja emotivna zapažanja društvenih procesa i okoline, pritom odgovara na, naizgled mala, ali suštinski bitna pitanja o percepsiji života i svega što taj život prati, ostavljajući nam prostor i nadu da se velikim temama može baviti i umetnik izvan takozvanih velikih urbanih krugova. Dušanove priče su građene izvanrednim stilom, dominantnim prisustvom jedne britke i jasne rečenice, a taj stil je izbrušen u hemingvejskom maniru, što će reći da čitaocu treba reći sve, ali opet, konkretno mu ne reći ništa. I čitaoci zaista uživaju percepirajući obične i jednostavne Dušanove priče, premda ipak dovoljno britke i snažne da ostavljaju snažne utiske i pozivaju na razmišljanja.

           Ohrabreni ovim uspešnim druženjem sa Dušanom Gencom, slobodni smo da najavimo i njegovo naredno gostovanje u letnjim mesecima, ovaj put u vidu muzičkog nastupa, na radost publike svih generacija.

D. Ješić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…