All for Joomla All for Webmasters

Gardinovački u ”Boemu”

12 mart 2020
(0 glasova)

Otvaranje izložbe crteža i slika Igora Gardinovačkog, mladog i veoma perspektivnog slikara iz Pančeva upriličeno je u četvrtak, 20. februara, u Galeriji “Boem“. Te večeri činilo se da u “Boemu“ nije bilo dovoljno mesta za sve ljubitelje likovne umetnosti.

Veliki publicitet koji je ova izložba imala nimalo ne iznenađuje, pa je tako pored stalnih posetilaca izložbenih večeri, na otvaranju bilo i mnogo vršnjaka Igora Gardinovakog, što je ovu izložbu učinilo jednom od najposećenijih u poslednje vreme.

            Igor Gardinovački je mlad, ali je ipak umetnik sa dugogodišnjim iskustvom u crtanju i slikanju. Velika vrata likovne umetnosti Igoru su otvorili profesori Čedomir Kesić, Zoran Deranić i Svetlana Karović-Deranić. Slikar sa posebnom pažnjom ističe svog nastavnika Dimitrija Đosića i njegov prvobitni uticaj na rane slikarske dane, jer da nije bilo njega, možda bi Igorov talenat ostao neotkriven. Gardinovački se starčevačkoj publici predstavio izuzetno uspelim portretima i interesantnim autoportretima u raznim tehnikama. Ova izložbena postavka krasiće zidove “Boema“ do 12. marta.

D. J.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…