All for Joomla All for Webmasters

VESTI IZ ŠKOLE

12 mart 2020
(0 glasova)

Sveti Sava - školska slava

Povodom obeležavanja Savindana u našoj školi realizovale su se mnogobrojne aktivnosti:

   - Izložba učeničkih radova na temu “Zadužbine Nemanjića” postavljena je u holu škole.Učenici su pokazali svoju kreativnost i maštovitost;

            - Učenici naše škole učestvovali su na Svetosavskom turniru u šahu u OŠ “Sveti Sava“ u Pančevu i osvojili zaslužene medalje: Dušan, Nikola, Dalibor, Petar, a učestvovali su i učenici   Marko, Nikola , Stefan i Bojan... Šahiste je predvodio trener šaha  Boža Glišić;

            - U holu škole učenici recitatorske i dramske sekcije sa svojim nastavnicima  srpskog jezika Vesnom Rajić i Natašom Milićev,  prisutne upoznale sa životom, radom i delima Svetog Save.

            - U holu škole učenici su, sa nastavnicom istorije Zorkom Milenković, održali javni čas na temu “Nemanjići i njihove zadužbine“.

            Koordinator, učiteljica Vesna Đorđević, prilikom organizovanja priredbi trudi se da uvek u potpunosti zaokupi pažnju naših gostiji, nastavnika i učenika. Tako je bilo i ovog puta. Svetosavsku svečanu priredbu, 27. januara, otvorili su učenici školskog hora izvodeći Himnu Svetom Savi. Direktor škole, Saa Tasić, pozdravio je prisutne i čestitao im školsku slavu. Zatim je usledio obred lomljena kolača i poučne besede sveštenika. Program je obuhvatio nekoliko tačaka, u čijoj su realizaciji učestvovali i nastavnici i učitelji.

 

Košarka

U  fiskulturnoj sali naše škole učenicima nižih razreda, 21. januara, KK Borac je, povodom 45 godina postojanja, promovisao školu košarke.

 

Kvizovi u najavi

Predavač Tatjana Stanković, održala je u našoj školi, 24. januara,   kratku obuku za nastavnike za izradu i upotrebu “kahoot“ kviza u nastavi. Ovaj vid kviza koristi elemente učenja kroz igru, a ujedno povećava motivaciju kod učenika i prilagođen je svim uzrastima.

 

 Odbojka

Opštinsko prvenstvo u odbojci za devojčice, za osnovne škole, održano je 31. januara u našoj školi. Škole koje su se takmičile iz “B“ grupe su: OŠ “Goca Delčev“ iz Jabuke, OŠ “Dositej Obradović“ iz Omoljice i domaćin, OŠ “Vuk St. Karadžić“ iz Starčeva. Naša škola u grupi je osvojila drugo mesto. Dana 3. februara, u OŠ “Vasa Živković“ održano je opštinsko prvenstvo u odbojci za osnovne škole za dečake. Škole koje su se takmičile u “V“ grupi su: OŠ “Vasa Živković“ iz Pančeva, OŠ “Mika Antić“ iz Pančeva, OŠ “,Sveti Sava“ iz Pančeva i OŠ “Vuk St. Karadžić“iz Starčeva. Naša škola u grupi je osvojila drugo mesto. Ekipu je pripremao i vodio nastavnik fizičkog Jovo Šunkić.

 

Izviđači

Prezentacija izviđačkog pokreta, neformalnog obrazovanja, održana je u holuškole. Ono decu uči mnogim veštinama u cilju da postanu savesni, vredni i korisni članovi društva, postanu dobri ljudi, druže se, neguju i čuvaju prirodu i uživaju u njoj.

                    

Aktivnosti stručnih veća

U toku meseca februara i marta, za učenike predmetne nastave,  u holu škole, za vreme velikog odmora, održaće se  aktivnosti stručnih veća. Prve nedelje odžrana je matematika kroz društvene igre, igre asocijacije i kviz. Druge nedelje održan je srpski jezik kroz kviz, gde je, pored znanja, potrebna i brzina.

 

U ime ljubavi

 Dana 14. februara, prema pravoslavnom kalendaru, slavi se Sveti  Trifun, zaštitnik vinogradara. Tog dana odlazi se u vinograd, orezuje loza i vinom zalivaju čokoti da bi rod bio što bolji. Takođe, Sveti Trifun je zaštitnik bračnog života. Kod katolika je 14. februar Sveti Valentin, zaštitnik zaljubljenih. U našoj školi u toku te nedelje obeležena su oba praznika. Sve je bilo ,,obojeno “bojama ljubavi“, lepim rečima i željama.

Danijela Zilić Pećanin

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…