All for Joomla All for Webmasters

Letujte sa vaučerom u Apartmanima ”Mančić”

12 mart 2020
(0 glasova)

Pre pet godina Vlada Republike Srbije je donela Uredbu za razvoj domaćeg turizma. Uredba je umnogome izmenila turističku praksu naše zemlje. Jedna od najkarakterističnijih promena doživela je do tada nepravedno zapostavljena Sokobanja u kojoj, van kratke letnje sezone, gotovo da i nije bilo turista.

Šta zaparavo donosi nova turistička praksa? Osnovno je to da možete dobiti besplatne vaučere za letovanje! Vaučere na iznos od 5.000 dinara može da dobije svaki građanin Republike Srbije koji ima primanja manja od 60.000 dinara na mesečnom nivou. Da bi neko konkurisao za ovaj vid letovanja potrebna su mu četiri dokumenta.

  1. Fotokopija lične karte (ili očitana);
  2. Dokaz o zaposlenju i primanjima;
  3. Rezervacija smeštaja od strane ugostitelja;
  4. Formular za prijavu.

            Formular za prijavu i primanjima može se naći na internetu ili na šalterima pošta. Uredno popunjena, ta četiri dokumenta građani treba da predaju na šalteru bilo koje pošte na teritoriji Srbije. Ukoliko su svi uslovi ispunjeni kroz nekoliko dana na kućnu adresu stići će vaučer. NJega je potrebno predati ugostitelju gde se letovanje obavlja - i to je sve.

            Treba napomenuti da svako ko koristi vaučer mora na letovanju provesti najmanje pet dana. Za taj novac se uglavnom može naći smeštaj u srpskim banjama van glavne turističke sezone što znači da, ako želite da boravite u nekoj od banja u maju, junu, septembru ili oktobru, država vam finansira smeštaj, dok su vaši troškovi samo prevoz. Hrana vam nije dodatni trošak jer to morate koristiti i u svome domu a neke banje su daleko jeftinije za troškove ishrane.

            Takva je i Sokobanja koju vam predstavljamo. Naš sugrađanin Goran Mančić raspolaže apartmanima u Sokobanji i prima vaučere, pa smo sa njim razgovarali o ovom, sve popularnijem vidu letovanja u Srbiji.

            - Moja porodica je letovala na crnogorskom primorju pa sam razmišljao da tamo, preciznije u Sutomoru, kupim neku nekretninu kako bi mogao da tamo letujem ali i da kroz izdavanje održavam objekat. Nakon dužeg premišljanja ipak sam se predomislio pa sam umesto tamo, nekretninu kupio u Sokobanji i to iz dva razloga: prvi je taj što je ipak lakše doći do Sokobanje, a drugo, što je to ipak moja država pa će papirologija biti jednostavnija, kaže Mančić.  

            Ispostavilo se da je bio u pravu. Godišnje ima stotinak veoma zadovoljnih gostiju koji se uvek rado vraćaju. Od ove godine prihvatio je korišćenje vaučera, kaže - najviše zbog toga što van sezone ima još poneki slobodni termin i zbog gostiju koji su ga to zamolili. Sokobanja poslednjih godina beleži izuzetan rast broja turista zbog svoje izuzetne lepote i velikog broja interesantnih mesta za ljubitelje čistog vazduha.

            - Najposećenija mesta u Banji su planine Ozren i Rtanj, zatim Bovansko jezero, akva park, izletište Lepterija, park Borići u blizini koga se i nalaze Apartmani “Mančić“ i mnogi drugi, kaže Goran Mančić.

            Kada boravi u Banji, Goran Mančić se prema gostima ophodi veoma priteljski pa organizuje taksi prevoz do svojih apartmana za one koji dolaze autobusom i obično napravi jedno večernje druženje za svoje goste kako bi se oni prijatnije osećali. Goran poziva svoje sugrađane, Starčevce,  da ga pozovu na telefon 064/208-9018, da od njega dobiju rezervaciju za vaučer kako bi bili njegovi gosti i otkrili čari Sokobanje - jedne od najlepših banja u Srbiji.

P. S.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…