All for Joomla All for Webmasters

FOLKLOR: Neumorni “neolićani“

07 februar 2020
(0 glasova)

Prvi deo sezone 2019/2020. za “neolićane“ završen je sa dva vrlo zapažena koncerta. Prvo su starčevački folkloraši u Kulturnom centru Pančevo imali koncert pod nazivom “Korakom tradicije“, na kome su im gosti bili KUD “Đido“ iz Bečeja i KUD “Dimitrije Koturović“ iz Beograda. 

Nakon ovog koncerta, KUD  “Neolit“ je u Domu kulture u Starčevu organizovao dečiji koncert pod nazivom “Banatska razglednica“. Ovaj projekat je nov i za sada okuplja nekoliko društava. Pored “Neolita“, tu su i DK “Mihajlo Pupin“ iz Idvora, DNT “Banatsko kolo“ iz Debeljače, KUD “Sveti Sava“ iz Crepaje, KUD “Dobrica Milutinović iz Banatskog Karlovca i KUD “Abrašević“ iz Pančeva. Ideja “Banatske razglednice“ je da deca imaju nastupe u svim ovim mestima jednom godišnje, da se druže uz igru i muziku, bez žirija, ocenjivanja i nagrađivanja.

            Posle ova dva koncerta, za kraj prvog dela sezone “neolićani“ su za sve članove društva organizovali maskenbal i tim druženjem poželili svojim članovima sve najlepše u novoj 2020. godini.

            Drugi deo sezone počeo je za starčevačke folkloraše 21. januara.  Probe se održavaju u istim terminima - utorak i petak od 18 sati - škola folklora, od 18:45 sati - dečiji ansabl,  19:30 - drugi ansambl i od 20:30 časova - izvođački ansambl.

            U sali se radi ne uvežbavanju programa i za smotre folklora koje se održavaju u martu i aprilu. Dečije ansamble očekuju i nastupi na “Banatskoj razglednici“ u Debaljači, Crepaji, Banatskom Karlovcu i Pančevu.

            - Uveliko se radi i na organizaciji letnje turneje za sve članove Društva. Za ovu godinu je planiran festival na moru gde bi se predstavile sve grupe KUD-a “Neolit“. Pored radnog dela turneje i nastupa koji ih očekuju, “neolićani“ će imati mnogo vremena za druženje i kupanje, ističe Uroš Ban.

P. Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…