All for Joomla All for Webmasters

GALERIJA „BOEM“: ”Kamen i voda”

07 februar 2020
(0 glasova)

Ovogodišnju programsku sezonu Doma kulture po tradiciji je otvorila izložba u galeriji “Boem“. U četvrtak, 23. januara, starčevačkim ljubiteljima umetnosti ciklusom “Kamen i voda“ predstavio se vrsni fotograf Predrag Zagorac.

Ova izložba je izmamila veliko interesovanje kod brojne publike iz čega se može zaključiti da Starčevo pokazuje sve veće interesovanje za fotografiju.

            Programska šema Doma kulture je takva da se izložba fotografija priređuje jednom ili dvaput tokom godine, ali imajući u vidu publicitet koji ovaj vid umetničkog stvaralaštva poseduje u našem  mestu, moguće je da se taj broj i poveća.

            Kada je reč o samoj postavci, umetnik je crno-belim izrazom, senkama i sivim prelazima ponudio dimaniku fotografisanog pejsaža, a prikazanim građevinama jasno nas obavestio iz kojeg perioda potiču i kako prkosno obitavaju uprkos proticanju vremena. Osim svih elemenata koje treba da zadovolji umetnička fotografija, Zagorčevi radovi plene neobičnom sentimentalnom toplinom i podstiču na promišljanje o raznim temama.          Postavka će se zadržati u prostorijama galerije “Boem“ do 13. februara.

D. Ješić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…