All for Joomla All for Webmasters

Seminar za učitelje i vaspitače

07 februar 2020
(0 glasova)

U OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“, za vreme zimskog raspusta 23, 24. i 26. decembra prošle godine održan je seminar “NTC sistem učenja - razvoj kreativnog i funkcionalnog učenja“.

Autori ovog seminara su Ranko Rajović i Uroš Petrović. Seminari su prisustvovali učitelji i vaspitači Osnovne škole “Dositej Obradović“ iz Omoljice kao i  učitelji i vaspitači starčevačke osnovne škole “Vuk St. Karadžić“.

            Cilj ovog programa je razvoj funkcionalnog razmišljanja kod dece. NTC program podiže nivi intelektualnih sposobnosti, sprečava poremećaj koncetracije i pažnje, razvija koordinaciju pokreta i motorike, razvija brzinu mišljenja i zaključivanja, povećava broj neuronskih veza u  mozgu, koristan je za detekciju darovite dece i podsticaj razvoja darovitosti. Opšti cilj seminara je priprema učenika za primenu inovativnih metoda i razvoj ukupnih sposobnosti deteta kako motoričkih tako i kognitivnih.

Vesna Đorđević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…