All for Joomla All for Webmasters

RIMOKATOLIČKA CRKVA: Proslavljen Božić

07 februar 2020
(0 glasova)

Vernici rimokatoličke crkve u Starčevu koji poštuju Gregorijanski kalendar, okupili su se na Badnje veče, 24. decembra, u crkvi Svetog Mauricija, gde je održana svečana misa ponoćka.

Bio je to uvod u proslavu Božića, blagdana Rođenja Isusa Hrista. Misu je pred brojnim vernicima tom prilikom predvodio novi župnik u Pančevu i Starčevu, vlč. Ladislav Đuriš.

            Svečana božićna sveta misa bila je narednog dana u novom terminu od 11 i 30 sati, a njoj su kao i prethodnih godina prisustvovali mladi roditelji sa svojim mališanima. Bilo je to oko 30 dečaka i devojčica starosti od nekoliko meseci pa do desetak godina koji su krsni sakrament primili u starčevačkoj katoličkoj crkvi. Svako od njih dobio je božićne darove brižno pripremljene od strane članova Crkvenog odbora. Katolici su tradicionalno ugostili predstavnike Mesne zajednice Starčevo i članove Crkvenog odbora sestrinske Pravoslavne crkve. Tako je paroh Zoran Maletić, nakon božićne mise iskoristio priliku da prisutnim vernicima, kao i svojim katoličkim kolegama koji služe u Starčevu, Đurišu i Velenceiju, uputi srdačne božićne i novogodišnje čestitke. Domaćini i gosti druženje su zatim nastavili za prazničnom trpezom u župnom domu. Sveta misa držana je i sutradan, na drugi dan Božića, kada Crkva proslavlja svetog Stefana prvomučenika.

D. M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…