All for Joomla All for Webmasters

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Radno i svečano

07 februar 2020
(0 glasova)

Decembar 2019. i januar 2020. godine u letopisu naše crkve  u  Starčevu upisani su krupnim slovima. Proteklih 25 godina rađeni su veliki poslovi na obnovi hrama Svetog Velikomučenika Pantelejmona, ali posle 111 godina urađen je temelj za drugu pravoslavnu crkvu u Starčevu.

Polovinom decembra urađen je temelj u zemlji a s početkom januara završeno je šalovanje sa postavljanjem armature i 3. januara naliven je temelj  (cokla). Za ove radove ugrađeno je preko 1500 kg armature i blizu 100 kubika betona. Svi dosadašnji radovi na rušenju objekata uređenju placa i izradi temelja urađeni su na dobrovoljnom radu naših parohijana. Svakom pojedincu koji je sve vreme, alat i mašine odvojio i pomogao da se uradi ovo dobro delo neka im Gospod Bog nadoknadi u svakom dobru a od sveštenika i Crkvenog odbora velika zahvalnost. Takođe, velika zahvalnost priložnicima u novcu i materijalu za ovo Bogougodno delo. Nastavak radova možemo očekivati u toku godine, a po prikupljanju dovoljno sredstava da se može uraditi sledeća celina na gradnji hrama.

            Badnje veče tradicionalno je proslavljeno paljenjem badnjaka u prisustvu velikog broja Starčevaca koji su  posluženi kuvanim vinom i rakijom kako je to tradicija, a deca bombonama. Božić i ostali praznici su proslavljeni molitveno uz uobičajeni broj vernika na prazničnim bogosluženjima.

Protojerej Zoran Maletić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…