All for Joomla All for Webmasters

retroSPEKTIVA

07 februar 2020
(0 glasova)

Naše mesto spada u rang onih naselja koja su većim delom rešila probleme komunalne infrastrukture i koje ima dobru društvenu nadgradnju.

Starčevo se dobro pozicioniralo i u tranzicionim vremenima pa je tako postalo poželjno mesto za život: mladi ljudi ostaju u Starčevu a nije mali ni broj onih koji dolaze da u njemu žive. Taj trend stvaranja uslova za bolji život nastavljen je i tokom prošle godine, a Mesna zajednica Starčevo akcenat je stavila na dalje projektno planiranje i oblikovanje budućnosti naselja.

Ormar u Mesnoj zajednici u kome se odlažu spremni projekti pun je: planira se kompletna rekonstrukcija kolovoza u desetak ulica a prioritet su ulice Kestenova, Veljka Vlahovića, Proletnja, Vinogradska… Prošle godine dobijena je i građevinska dozvola za treću fazu rekonstrukcije Trga neolita, odnosno kompletno preuređenje parka u centru, urađen je projekat kapele na rimokatoličkom groblju a u toku je projektovanje kružnog toka u centru mesta (kod PIK-a), kao  i parkinga kod pravoslavnog groblja. Tu je i projekat Arheološko-turističkog parka i naučno-istraživačkog centra “Neolitsko Starčevo“.

Tokom prvih prolećnih dana u Starčevu se već četvrt veka sprovodi akcija prolećnog uređenja. Tako će biti i ove godine a Mesna zajednica planira da, u saradnji sa JKP-om Starčevac, “osveži“ urbani mobilijar u širem centru kao i izgradnju dva trotoara - od Doma kulture do pijačnog platoa i kod “Lolinice“. Osim navedenih, reklo bi se redovnih aktivnosti, naše meštane očekuje i otvaranje svojevrsnog starčevačkog muzeja, što je posao na kome već neko vreme zajedno rade Mesna zajednica, Dom kulture i Osnovna škola. Tokom leta biće organizovan dvonedeljni letnji program “Dani druženja“ i to po 25. put a Starčevce očekuje veliki broj sportskih i kulturnih manifestacija tokom čitave godine.

U budućnosti, ono što najviše interesuje Starčevce jeste izgradnja sportske hale (sale) kao i završetak gasifikacije naselja, ali i završetak obilaznice oko Beograda (pravac Vinča - Starčevo). Pažnja lokalne zajednice koncentrisana je u ta tri pravca.

Petar Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…