All for Joomla All for Webmasters

Ragbi (pioniri): Put u Zenicu

12 jul 2019
(0 glasova)

Proteklog meseca u Zenici (BiH) održan je ragbi turnir za mlađe kategorije koji je okupio preko 500 mladih ragbista iz Italije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na 2. dečijem međunarodnom festivalu ragbija.

 

            Mladi ragbisti starčevačkog Borca nastupali su u konkurenciji petlića i pionira i ostvarili zapažene rezultate. Najmlađi ragbisti Borca, petlići, imali su tri meča koja su bila izuzetno neizvesna i na jedan posed lopte. Prvi meč je odigran protiv zeničkog Čelika i završen je s nerešenim rezultatom 25:25. Nakon toga pobeđena je ekipa Dubrovnika sa 15:10, a na kraju je usledio poraz od Nade iz Splita sa 10:5, tako da su Starčevci osvojili četvrto mesto u ukupnom plasmanu.

            Igor Tomašić, vođa ekipe starčevačkih petlića izjavio je za naš list:

            - Pre svega, čestitke domaćinima na izvanredno organizovanom turniru. Igrali smo odlično a naša ekipa je jedina koja je imala u sastavu tri devojčice. Kao trener, imam samo reči hvale za ovaj tim. Nedostajalo je malo sportske sreće da se popnemo na pobedničko postolje ali ovo je samo motiv više za još jači i bolji rad.

            Pioniri Borca osvojili su drugo mesto u ukupnom plasmanu. U grupi su prvi meč izgubili od splitske Nade s rezultatom 15:10, potom su ostvarili dve ubedljive pobede,  protiv beogradskog Rada (15:0) i ekipe Sinja (20:0) i tako osvojili prvo mesto u grupi. U polufinalu su se sastali sa ekipom Dubrovnika i ostvarili još jednu  ubedljivu pobeda od 15:0, da bi u finalu odigrali meč sa ekipom domaćina, Čelikom,   koji su, nažalost, izgubili esejom u poslednjim trenucima susreta i sa porazom 5:10 završili takmičenje kao drugoplasirani.

            Trener pionira Radivoj Ćosić kaže:

            - Izuzetno sam ponosan na našu decu. Vidi se napredak u svakom pogledu, kako na treninzima, utakmicama, tako i u školskim i vanškolskim aktivnostima. Moto našeg kluba je: “jedno dete više na terenu je jedno dete manje na ulici“ i mi se trudimo da izvedemo decu na pravi put. Moram da istaknem i da smo dobili poziv za učešće na turniru u Udinama u Italiji koji se održava početkom juna a sledećeg vikenda ova deca nastupaju u Novom Sadu.

G. M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…