All for Joomla All for Webmasters

Džudo akademija ”Jočić” - rasadnik sportskih talenata

12 jul 2019
(0 glasova)

Džudo akademija “Jočić“ aktivno postoji i radi u Starčevu već deset godina. Pored velikog broja sportskih aktivnosti koje su u ponudi ove akademije za najmlađe i rekreativce, akcenat se stavlja na džudo.

 

             Osnivač ove sportske akademije i džudo trener Mikica Jočić za naš list kaže:

            - Prioritet je džudo ali zastupljene su i druge borilačke discipline kao što su brazilski džiu-džicu i aikido. Aktivan je i fitnes program, bodi bilding i mnogi drugi vidovi rekreacije.

            Pored bazena, u letnjim danima Akademija “Jočić“ organizuje obuku za neplivače kao i rekreativni relaks program: stoni tenis, sauna i drugo. Džudo, kao dominantna disciplina Akademije, ipak  daje najbolje rezultate.

            - Više od 50 polaznika, najviše dece, svakodnevno od 18 do 22 časa aktivno vežba i pohađa program naše akademije. Protekli period su, svakako, obeležili najmlađi “akademci“ pobedama i medaljama na takmičenjima na prostoru naše zemlje a i šire. Ono što je za mene najznačajnije, bez skromnosti a sa velikim znanjem džudo sporta, daje mi za pravo da ozbiljno planiram velike sportske rezultate u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji a možda steknemo i još nekog olimpijca iz Starčeva - ističe Jočić.

            Teško je izdvojiti najbolje polaznike Akademije “Jočić“ ali iz ove generacije, deca pred kojima je sportska budućnost su: Predrag Kacijan, Petar Stojić, Mateja Ilić, Filip Spasić, Dunja Jočić... Valja zapamtiti ova imena, to su  deca koja za sobom već imaju zapažene rezultate a marljivim radom predviđa im se bogata sportska karijera.

G. Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…