All for Joomla All for Webmasters

VESTI IZ SAVEZA INVALIDA RADA: Milanović novi predsednik

12 jul 2019
(0 glasova)

Usled teže bolesti doskorašnjeg predsednika starčevačke podružnice Saveza invalida rada, Miroslava Žekića, koji se uspešno oporavlja u pančevačkoj bolnici, zbog potreba kontinuiteta u radu, na vanrednoj sednici podružnice SIR-a za novog predsednika izabran je LJubomira Milanović, koji je odmah stupio na dužnost ove izuzetno aktivne organizacije. Iz tog razloga SN su razgovarale sa novim predsednikom o daljem radu Saveza invalida rada u našem mestu.

 

            Kako ste se snašli na ovom poslu?

            - Za ovih nepunih dva meseca rada na ovoj funkciji  mogu reći da nije nimalo lako kako se u početku činilo. Ali, nadam se da se polako snalazim i uspevam da rešavam tekuće poslove. Ovim poslom se nisam bavio nikada pa je to još jedna otežavajuća okolnost.

            Koji su najveći problemi sa kojima se susrećete?

            - To je svakako nedostatak finansijskih sredstava. Kafana koja radi u sklopu našeg kluba uspeva da sa svojim prihodima obezbedi samo tekuće poslovanje, poreze, plate i tekuće troškove. Pored toga, s vremena na vreme, potrebno je  obnoviti inventar i renovirati prostor. Za to, nažalost, nemamo sredstava.

            Da li vam vaši članovi pomažu u radu?

            - Naravno, što se tiče radne snage tu nemamo problema. U svakom trenutku možemo angažovati određeni broj naših članova koji ovu organizaciju vide kao svoju i nesebično pomažu. Nažalost, novca u dovoljnoj količini nema niko, kako bi nas i finansijski pomagao.

            Pa šta vam je činiti?

            - Poslali smo molbe privatnim i privrednim subjektima i očekujemo pomoć. Ukoliko je dobijemo, uspećemo u nameri, u suprotnom snalazićemo se sa onim što imamo.

            Da li nastavljate sa programima koji su odrađavani  do sada?

            - To isključivo zavisi od interesovanja članstva i naravno, opet, od sredstava koje uspemo da prikupimo. Druženje u “Kafanici kod Terze“ svakog drugog petka ostaje a što se tiče ekskurzija, nadamo se da ćemo ih uskoro organizovati kao i druženja sa našim prijateljima iz drugih mesta.

            Učestvujete li u ovogodišnjim “Danima druženja“?

            - Kao i do sada, organizovaćemo takmičenja u dominama, remiju i jambu, dok će Mesna zajednica obezbediti nagrade pobednicima.

P.S.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…