All for Joomla All for Webmasters

POLITIKA: Osnovan odbor DSHV-a

12 jul 2019
(0 glasova)

Osnivačka skupština mesne organizacije Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, kojoj su prisustvovali njegovi članovi i simpatizeri iz Starčeva, održana je u prostorijama katoličke crkve u petak, 21. juna.

Učesnike skupa je na samom početku pozdravio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsednik ove manjinske političke stranke, Tomislav Žigmanov, nakon čega je predsedavanje preuzeo Goran Kaurić, predsednik Udruženja banatskih Hrvata i član Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije. Na dnevnom redu su, između ostalog, bile teme koje se tiču načina za poboljšanje i unapređenje položaja hrvatske zajednice u Banatu, kao i aktivnijeg rada u pogledu ostvarivanja zagarantovanih manjinskih prava. Potom je usledio zvanični deo skupštine i izbor kolektivnog rukovodstva mesne organizacije DSHV-a u Starčevu. Jednoglasno je odlučeno da se u njegov rad uključi osam članova iz našeg mesta, a za septembar je zakazan naredni sastanak na kome će biti izabrani predsednik, potpredsednik, zapisničar i članovi predsedništva koji će preuzeti dalje upravljanje mesnom organizacijom DSHV-a.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…