All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Startuje liga seniora

16 jun 2019
(0 glasova)

Seniori Borca igraće u Letnjoj regionalnoj ligi južni Banat, u grupi A, u kojoj se još nalaze: Opovo, Družina Kozlovac, Radnički i Virtus basket.

Ove godine Borac je sastavio ekipu od starijih, iskusnih igrača i podmladka tj. pionira, koji u narednim godinama treba da budu okosnica tima. Pre početka takmičenja u Starčevu je, 2 maja, odigrana  pripremna utakmicu protiv KK-a Pištaljka koja se takođe takmiči u ovom rangu ali u grupi B, a sastavljena je od košarkaških sudija iy Pančeva i Stračeva. Naši igrači su pružili odličnu partiju, sa dosta ubačenih poena sa “trojke“.

            Potom, 11. maja, usledila je prva utakmica a Starčevci su gostovali Opovčanima. Borac je otišao nekompletan, bez tri standardna igrača ali i piored toga pokazana je veliku borbenost i odlična igra. Prve dve četvrtine pripale su Borcu (20:19 i 20:16) pa se na poluvreme otišlo sa prednošću od pet poena. U nastavku utakmice vodila se neizvesna borba pa niko  nije uspeo da se rezultatski odvoji. Na kraju regularnog dela igra bilo je nerešeno 79-79. U nastavku, domaćin je imao više sreće te je pobedio sa 84:80.

            Narednog vikenda, 19 maja, Starčevci su imali slobodno kolo a to su iskoristili da odigraju prijateljsku utakmicu, ponovo sa Pištaljkom, a ujedno je ovo bio i praznik košarke u našem mestu jer su od ranih jutarnjih sati odigrane  dve utakmice mlaih pionira i pionira. Ova utakmica je poslužila za neke pripremne akcije koje će Borac igrati u nastavku lige. Takođe, i u ovoj utakmici viđena je lepa igra sa obe strane.

            Mlađi pioniri su ugostili drugare iz Vršca, ekipu KK-a In monte. Naši mališani nisu baš najbolje započeli ovu utakmicu, onako kako znaju, te su se u prvoj četvrtini malo namučili. Drugu četvrtinu su mnogo bolje počeli i uspostavili svoj tempo igre. Tokom čitave utakmice Borac je bio u prednosti, sve do pred kraj, kada su se gosti približili i poveli sa par poena prednosti. Međutim, Starčevci uspevaju da se probude i utakmicu privedu u svoju korist sa 49:39. Nakon ovog susreta usledila je utakmica sa istom ekipom ali selekcijom pionira. Pioniri našeg kluba nisu dobro počeli susret i loše su igrali, “prespavali“ čitavo poluvreme. U nastavku igre, probudili su se i zaigrali bolje, ali je krajni ishod ipak bio na strani Vrščana.

            Dana 24 maja, seniori Borca su odigrali pripremnu utakmicu protv KK-a Tamiš (selekcija 2001. godište). Ovu utakmicu naši igrači su dobro i pametno igrali te su nadigrali domaćina. U narednim danima, seniorima sledi nastavak takmičenja a mlađim kategorijama veliki broj prijateljskih utakmica sa ekipama iz Pančeva, Beograda i Vršca.

Zoran Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…