All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Udruženje žena ”Neolit” dobilo je svoje utočište.  Dom kulture dodelio im je nedavno renovirane prostorije na drugom spratu, a ove dame će ih deliti sa članovima novoformirane Umetničke radionice.

Mnogi žitelji Starčeva smatraju da je Mesna zajednica i Mesna kancelarija jedno te isto. Međutim, ta dva subjekta se potpuno razlikuju.

Da li se Starčevci osećaju bezbedno u svom mestu? Na prvi pogled, naša lokalna zajednica jeste bezbedno mesto za život. Međutim, s vremena na vreme, proključa krv i zlo izađe na osunčanu ravnicu kraj Dunava.

Prestonica Letonije Riga je najveći grad baltičkih država, najživlji, pažljivo uređen, a njen stari grad je poseban i upisan je kao Uneskovu listu zaštićene svetske baštine. Široke, velelepne avenije duž parkova i kvartovi u čijim ulicama se mogu pronaći remek dela arhitekture art nouveau, secesije ili jugendstila, plene ambijentom ovog grada.

Već po ustaljenoj praksi, drugog dana najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, izviđači organizuju takmičenje u okviru svog odreda.

Tradicionalni blagoslov vrbovih grančica na blagdan Cvetnice, za katoličke vernike u Starčevu označio je uvod u Veliku nedelju u kojoj su zajedno i najtužniji i najradosniji događaj hrišćanstva.

Udruženje SECPA, koje okuplja renomirane svetske proizvođače sredstava za zaštitu bilja, uspostavilo je sistem zbrinjavanja ambalažnog otpada  od sredstava za zaštitu bilja u Srbiji - SECPA EKO MODEL, u kome se u saradnji sa poljoprivrednim stručnim službama, lokalnim samoupravama i ovlašćenim operaterom, organizuju akciju sakupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja kompanija: Adama, BASF, Bayer, Belchim i Syngenta.

Gradsko veće grada Pančeva saglasilo se da bude raspisana javna nabavka vredna do 25 miliona dinara za usluge poljočuvarske službe za angažovanje od godinu dana.

Strana 1 od 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…