All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Nastavljeno takmičenje u KLV

08 april 2019
(0 glasova)

Nastavljena su košarkaška nadmetanja na svim poljima, pioniri i mlađi pioniri Borca nastupaju u okviru Košarkaške lige Vojvodine, a viđene su i veoma lepe utakmice u našem mestu

Pioniri Borca, nakon plasmana među šest najboljih ekipa u Vojvodini, nastavili su takmičenje u plej-of grupi. Trebalo je da Starčevci, 24. februara, ugoste ekipu KK-a Omladinac iz Novih Banovaca, međutim, ova utakmica nije odigrana iako su gosti došli i izašli na parket. Odlukom njihovog trenera, zbog hladne sale, otišli su  kući bez borbe. Konačnu odluku o ishodu meča doneo je  Košarkaški savez Vojvodine a  utakmica rešena u korist KK-a Borac  službenim rezultatom 20:0.

            Potom, 4. marta, Starčevci su otputovali u Inđiju da odmere snagu sa tamošnjim Železničrem - star basket. Treba napomenuti  da su, i pored pobede domaćina sa 87:62, Starčevci ovaj meč odigrali izuzetno kvalitetno, borbeno, drugarski, kao jedan. Videlo se mnogo lepih poteza a utakmicu je rešila visina domaćina. Starčevačka ekipa ima hendikep jer ima niske igrače i  najniža je u ligi. Na poluvreme ove utakmice otišlo se  pri rezultatu 46:27 za Inđijce. Probao je Borac da stigne domaćina u trećoj četvrtini koju su Starčevci dobili poenom razlike, međutim, domaćini se nisu predali već su u četvrtom segmentu susreta održali vođstvo, dobili obvaj deo igre sa rezultatom 24:17 i stavili tačku na pobednika ove utakmice.

            Dana 17.marta, u Starčevu je gostovala ekipa KK-a Hajduk iz Kule, koja je  trenutno lider na tabeli, bez poraza. Tog dana se pred mnogobrojnom publikom mogao videti pravi ”NBA” meč po rezultatu ali i po igri (93:109 za goste). Tesan rezultat je bio tokom čitave utakmice a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Prve tri četvrtine  tesno su pripale gostima (25:27; 24:25; 24:27). Mnogo koševa je bilo na obe strane. Dobro raspoložene, šuterski, bile su obe ekipe a mnogo koševa postignuto je i sa linije za tri poena. Utakmicu je odlučio momenat kada je najbolji igrač Borca dobio petu ličnu grešku i od tog momenta gosti su napravili razliku. Četvrta četvrtina završena je s rezlutatom  20:30. Ovaj put Borac nije imao sportske sreće i nije uspeo da napravi iznenađenje protiv odlične ekipe iz Kule, a njihov najbolji igrač ubacio 73 poena! Ekipa Borca, uprkos porazu, ličila na pravi sportski kolektiv a odličnu partiju su pružili i igrači sa klupe.

            Trenutno se tim iz Starčeva nalazi na četvrtom  mestu a po svemu sudeći tek će biti lepih partija i neće biti lako doći do pobede ekipama kopje budu gostovale u našem mestu.

            Mlađi pioniri su, 16. februara, ugostili Pančevce - KK Virtus basketa gosti su iz ovog meča izašli kao pobednici ali tesnim rezultatom - 44:51 (15:7; 4:14; 8:16; 17:14). Izuyetno dobru igru pružili su naši mališani koji su od Pančevaca mlađi godinu dana. Potom, 24. februara, usledilo je gostovanje u Opovu istoimenoj ekipi. Od samog početka Borac je imao igru u svojim rukama i nije ispuštao prednost do kraja susreta te je na kraju odneo bodove u Starčevo - 30:45 (4:7; 8:16; 5:12; 13:10). Kolektivnom i dobrom igrom u odbrani, domaćin je lako savladan. Dana 2. marta, Starčevci su ugostili komšije iz Omoljice. Dobra ekipa KK-a Mladost, ovaj put izlazi kao pobednik sa 59:25. Narednog vikenda trebalo je da Starčevci odigraju meč sa Tamišem 2, međutim, na zahtev Pančevaca ova utakmica je odložena za  naredni period. Mlađi pioniri se nalaze na sredini tabele, na petom mestu Kvalitetne lige Vojvodine. Pored mnogobrojnih ligaških  utakmica Starčevci su, 16. marta, u Pančevu odigrali prijateljsku utakmicu protiv KK-a Kris kros (deca uzrasta od 2006. do 2010. godišta). Bilo je lepe igre sa obe strane i lepog druženja.

Z. Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…