All for Joomla All for Webmasters

Marija i Ivana u ”Boemu”

08 april 2019
(1 Glas)

Izložba slika i crteža sestara Marije Dimitrić i Ivane Dimitrić Pešić, naših sugrađanki, otvorena je u četvrtak, 28. februara, u Galeriji “Boem“.

Marija je rođena 1974. godine u Pančevu. Fakultet likovnih umetnosti i postdiplomske studije, slikarski odsek, završila je u Beogradu,  u klasi profesora Slavoljuba Čvorovića. Član je ULUS-a i SULUV-a, izlagala je grupno i samostalno više puta. Nagrađivana je, učestvovala je na likovnim kolonijama, bavila se ilustracijom i pedagoškim radom.

Ivana je rođena takođe u Pančevu, 1976. godine. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, slikarski odsek, u klasi profesora Anđelke Bojović. Magistrilala je 2008. godine na istom fakultetu u klasi profesora Radomira Kneževića, odsek crtež. Član je ULUS-a od 2003. godine. Nagrađivana je više puta, učestvovala je u radu više likovnih kolonija. Izlagala je više puta grupno i samostalno. Postavka naših sugrađanki bila je otvorena do 21. marta.

G. M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…