All for Joomla All for Webmasters

IZVIĐAŠTVO: Skupština Saveza izviđača Vojvodine

08 april 2019
(0 glasova)

Redovna godišnja Skupština Saveza izviđača Vojvodine održana je u nedelju, 17. marta, u Beloj Crkvi.

Od ukupno 18, Skupštini je prisustvovalo 11 delegata među kojima je bio i Starešina OI “Nadel“ Predrag Stanković. Od ove godine, nakon nekoliko godina neučestvovanja u radu ove Skupštine, starčevački skauti primljeni su u punopravno članstvo SIV-a, dok su izviđači pančevačkog odreda primljeni kao pridruženi član. Pored toga,  odred iz Sombora je prestao sa radom pa je samim tim konstatovano njegovo isključenje iz  Saveza.

Na Skupštini je bilo reči i o predstojećoj smotri SIV-a koja će se održati krajem juna u Kanjiži. Nakon završetka oficijalnog dela domaćini su priredili banatski ručak nakon čega su delegati obišli prelepo Belocrkvansko jezero, kao i terene na kojima se pre skoro deceniju održala velika Smotra Saveza izviđača Srbije.

Prva prolećna akcija

Prva akcija po dolasku proleća, na kojoj su učestvovali starčevački skauti, je takmičenje na Vidikovcu u Beogradu, u organizaciji jednog od najvećih beogradskih odreda “Ratko Vujović Čoče“. Ovo nije bilo tradicionalno izviđačko takmičenje već su discipline pokazale lične sposobnosti takmičara i timski rad.

Izuzetno lepog sunčanog martovskog dana, oko dve stotine izviđača iz nekoliko gradova takmičilo se u tri starosne kategorije među kojima su najbrojniji bili izviđači iz odreda “Crne rode“ koji su u ukupnom plasmanu osvojili prvo mesto. Drugo mesto je pripalo novoosnovanom odredu “Zvezdan Nedeljković“ iz Obrenovca dok su treće mesto osvojili starčevački izviđači. Izuzetno lepa saradnja i druženje  dojučerašnjih članova zajedničkog odreda iz Starčeva i Pančeva dovela je do toga da su se tako dobro pokazali na prvom velikom takmičenju na kome su učestvovali pod različitim zastavama. Takmičenje je održano na dan koji se u našoj zemlji pominje sa teškim uzdahom jer je toga dana pre dvadeset godina počelo bombardovanje naše zemlje od strane najmoćnijih država na svetu. 

Održana Skupština Odreda

Redovna Skupština Odreda izviđača “Nadel“ održana je u subotu, 23. marta,  u Kreativnom kulturnom klubu u Domu kulture. Skupštini je prisustvovalo 42 člana od 57 registrovanih što je bilo sasvim dovoljno za punopravan rad i odlučivanje.

Izviđači su se kroz Izveštaj o radu mogli prisetiti svih aktivnosti koje su održane u protekloj godini a za vreme čitanja izveštaja na video-bimu su se smenjivale fotografije sa mnogobrojnih odredskih aktivnosti. Više desetina aktivnosti koje su realizovane u protekloj godini finansirane su uglavnom od članarina, projekata i donacija koje su zajedno iznosile nešto manje od dvesta hiljada dinara. Izveštaj o radu i finansijski izveštaj usvojeni su jednoglasno, kao i predlog rada za tekeću godinu. U sklopu poslednje tačke prigodnim nagradama su nagrađeni svi oni koji su se posebno istakli u radu tokom 2018. godine. Nakon toga usledila je mala zabava uz koktel i sokiće koje su pripremili stariji članovi odreda.  Nagrađeni su: Robert Vanček - najredovniji poletarac; Una Mladenović - najredovnija pčelica; Ivan Pavlović - najistaknutiji poletarac; Marko Zojkić - najredovniji u vodu “Dabrovi“; Marko Stana - najistaknutiji u vodu “Dabrovi“; Marija Gerdić - najredovnija u vodu “Veverice“; Anja Nedeljković  - najistaknutija u vodu “Veverice“; Branislav Nikić - najredovniji u vodu “Bikovi i Lunje“; Aleksandra Kostić - najistaknutija u vodu “Bikovi i Lunje“; Sanja Kostić - najistaknutiji vođa.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…