All for Joomla All for Webmasters

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE MESNE ZAJEDNICE: Sledi prolećno uređenje

08 april 2019
(0 glasova)

Sedenica Skupštine mesne zajednice Starčevo održana je, 7. marta, u prostorijama Mesne zajednice a zasedanju su prisustvovali: Aca Dimitrić, Petar Andrejić,  Jova Bajer, Brankica Dragojerac, Mićo Jakovljević, Željka Nedić, Miša Sokolović, Dalibor Adamov, Zorica Kalićanin i Anton Deninger, kao članovi Skupštine, zatim predsednica Izvršnog odbora Skupštine MZ Starčevo Vesna Radosavljević, članovi Udruženja sportskih ribolovaca “Nadel“ Zoran Vasiljković, Goran Poljak i Nebojša Vasiljković, koji suy Skupštinu inforimisali o aktivnostima USR “Nadel“, i zapisničar, Predrag Stanković.

 

Obzirom na to da je sednici prisustvovao dovoljan broj članova Skupštine (10) za rad i odlučivanje, predsedavajući Dimitrić je predložio, a Skupština jednoglasno prihvatila sledeći dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. Usvajanje finansijskog izveštaja za 2018. godinu;
  3. Informisanje o tekućim poslovima u Starčevu;
  4. Formiranje tima za akciju “April - mesec čistoće“ i
  5. Razno.           

Zapisnici sa prethodnih sednica usvojeni su jednoglasno. Pod drugom tačkom jednoglasno je doneta sledeća odluka:

- Usvaja se finansijski izveštaj Mesne zajednice Starčevo za 2018. godinu koji je dat u tabelarnom prikazu.

Pod trećom tačkom, član Skupštine MZ Starčevo, Petar Andrejić je informisao prisutne o tekućim poslovima na teritoriji Mesne zajednice u prethodnom periodu sa posebnim osvrtom na pripremu za otvaranje izložbeno - edukativne postavke (budućeg muzeja) na Trgu neolita.

Pod četvrtom tačkom jednoglasno su donate sledeće odluke:

- Formira se tim u sastavu: Anton Deninger, Aca Dimitrić, Petar Andrejić, Jova Bajer i Predrag Stanković, koji treba da vrati u posed Mesne zajednice  prostorija nekadašnjeg “Volejbola“, izvrši popis pronađenih predmeta i preuzme posao uređenja ove prostorije u zgradi Mesne zajednice Starčevo;

- Formira se tim u sastavu: Petar Andrejić, Milan Bačujkov, Vesna Radosavljević, Mićo Jakovljević i Zorica Kalićanin za realizaciju akcije “April - mesec čistoće“.

Pod tačkom “razno“, jednoglasno su donete sledeće odluke:

- da se pristupi projektovanju raskrsnice ulice Partizanske sa ulicom Pančevački put (kružni tok);

- da se podnosiocu molbe Svetoliku Mitiću uputi odgovor da se za komunalno opremanje objekta obrati JP-u “Urbanizam“, koji je nadležan za te poslove, a da će Mesna zajednica Starčevo u skladu sa svojim mogućnostima pokušati da u narednom periodu reši neke od problema (rasveta i trotoar).

U okviru ove tačke jednoglasno je donet i sledeći zaključak:

- Ukoliko sveštenstvo obe konfesije zastupljene u Starčevu ne želi da obavlja pogrebne obrede nedeljom a JKP “Starčevac“  nema dovoljni kapacitet ljudstva za obavljanje tih poslova, Mesna zajednica Starčevo je saglasna sa tim da se sahrane ne obavljaju nedeljom.

SN

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…