All for Joomla All for Webmasters

KUD “NEOLIT“: Vredno i temeljno

10 mart 2019
(0 glasova)

Na probama folkloraši vredno rade na usavršavanju programa za predstojeće nastupe a sve je više članova KUD-a, naročito u dečijim anasmblima . Posebno raduje činjenica da se KUD-u pridružuje sve više dečaka što je i bio jedan od ciljeva Društva.

 

            Dečije ansamble očekuje takmičarska godina i smotre folklora na kojima će nastupiti u takmičarskom delu programa. Očekuje se jaka konkurencija tako da su pripreme za ove nastupe već počele. Za sam kraj sezone  planirano je da svi dečiji ansambli odu na zasluženi odmor.

            Dogovori oko odlaska na turneju su u toku i očekuje  se da krajem juna “Neolićani“ otputuju na “radno“ letovanje u Bugarsku. Centralni događaj za ovu sezonu je predstojeća svečana akademija  i obeležavanje 50 godina igre u Starčevu.  Program i repertoar za ovu priliku uvežbava se i planira poslednjih godinu dana , tako da je sigurno da će ovo biti jedan od onih koncerata koji se pamte.

            Takođe, po prvi put, starčevački folkloraši će  odganizovati dečiji festival na kojem će biti više od 15 gostujućih ansambla a 300 mališana krasiće ulice našeg Starčeva.

            Inače, dugogodišnja članica KUD-a “Neolit“,  Nikoleta Mandić (devojačko Stanković), postala je mama! NJoj i njenom suprugu Stefanu Mandiću članovi starčevačkog KUD-a  čestitaju rođenje sina Luke.

P. Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…