All for Joomla All for Webmasters

UPRILIČENI TRINAESTI ”GAŠINI AKORDI”: Prednovogodišnji akustični ”specijal”

09 februar 2019
(0 glasova)

Starčevački festival akustične gitare “Gašini akordi“ je, pored negovanja jedne od najsuptilnijih muzičkih formi, koje prati veliki broj kvalitetnih izvođača i stručnih zvanica, poznat i po, ponekad, promenama termina, forme, propozicija...

 

Tako je ovogodišnja, trinaesta po redu manifestacija posvećena tom suptilnom instrumentu bila revijalnog karaktera i upriličena kao prednovogodišnji specijal u subotu, 29. decembra, u starčevačkom Kreativnom kulturnom klubu.

Nakon uvodnih reči direktora Doma kulture Darka Ješića i pančevačkog profesora gitare Zorana Ilića, muzički deo otvorio je jedan od njegovih učenika - Saša Gambiroža. Potom je i sam Ilić, s još troje polaznika njegove škole “Gitarta“, odsvirao mini-koncert, a posebnu pažnju privukla je akustična verzija legendarnog hita grupe “Kvin“ - “Boemska rapsodija“.

Nakon toga nastupio je duo Borko i Cezar, s numerama u afro-bit fazonu, a za sam kraj ostavljen je jedan od najboljih muzičara sa ovih prostora - Nikola Inić Inke. Ovaj vrsni pančevački gitarista, trubač i vlasnik jednog od najraskošnijih bluz vokala, kao i uvek, briljirao je na sceni i na najbolji način zatvorio trinaeste “Gašine akorde“.

Ovaj festival je u trinaest godina svog života okupio veliki broj gitarista iz okoline ali i iz cele Srbije i regiona. Svakako da ova manifestacija ima budućnost i da se sa radošću mogu očekivati naredni “Akordi“.

J. F.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…