All for Joomla All for Webmasters

RAGBI: Prvenstvo Vojvodine u ragbiju

17 oktobar 2018
(0 glasova)

Prvog vikenda septembra Starčevo je bilo domaćin Otvorenog prvenstva Vojvodine za petliće, pionire i seniore (Ragbi 7)

Najpre su na teren izašli najmlađi ragbisti i ragbistkinje iz tri kluba i to: GRK Vršac, BRK Crvena zvezda i RK Borac. Nakon niza zanimljivih utakmica koje su igrane po dvokružnom sistemu, ekipa beogradske Crvene zvezde osvojila je prvo mesto, Borac drugo a GRK Vršac treće.

            Aleksandar Nedeljković, trener Crvene zvezde, za SN kaže: - Ovo je prvi turnir u jesenjoj polusezoni i prvi pokazatelj kako smo radili tokom leta.

            Zatim su na red došle ekipe pionira istih ekipa gde je posle žestokih borbi prvo mesto osvojili domaći ragbisti, drugi su bili Vrščani a treći Beograđani. Igor Tomašić, iz Borca izjavio je: - Prezadovoljan sam pre svega rezultatom, ali ne bi bilo nezasluženo da su pioniri Vršca na našem mestu.

            Trener Vršca Đurica Beneč izjavio je: - Treba istaći da je ovo bilo prvo učešće dece iz Vršca i da je primetno ushićenje i radost kod njih, puni su utisaka i jedva čekaju sledeće turnire.

            Vrhunac ovog ragbi spektakla  bio je turnir u olimpijskoj disciplini “Ragbi 7“ za seniore. Učešće su uzele ekipe RK Vojvodina - Novi Sad, GRK Vršac, RK Partizan i RK Borac Starčevo.

            Posle nikad izjednačenijeg turnira prvo mesto, zahvaljujući boljoj poen razlici, pripalo je ekipi RK Partizan, druga sa istim brojem bodova je ekipa Vojvodine, a treći tim iz Vršca, dok je poslednji bio domaći Borac.

            Radivoj Ćosić, domaćin ovog  skupa izjavio je: - Plašili smo se da li ćemo uspeti sve ovo da organizujemo, ali entuzijazam i ljubav prema jajolikoj lopti Starčevaca još jednom je pokazao da za nas nema nepremostivih prepreka.                    

RK Borac je u pregovorima sa RSS oko organizacije finalnog turnira Prvenstva Srbije za petliće i pionire, kao i Finala kupa Srbije za seniore.

G. Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…