All for Joomla All for Webmasters

RAGBI: Ragbisti gostovali u Zenici

11 jun 2018
(0 glasova)

Turnir ragbi-veterana na kome su učestvovali i starčevački ragbisti održan je u subotu, 5. maja, na stadionu “Kemberovića polje “ u Zenici, BiH. Ovo je bila druga poseta starčevačkih ragbista Zenici ali ovoga puta na turniru, na kome su se odazvali i ragbi veterani iz Hrvatske.

 

            Prvu utakmicu na turniru dobili su domaćini ubedljivom pobedom nad gostima iz Hrvatske rezultatom 5:2 dok su na sledećoj utakmici briljirali ragbi-veterani iz Starčeva, takoće protiv ekipe iz Hrvatske, pobedivši sa rezultatom 2:0, esejima Sekulovića i Parčetića. Turnir su odvojili Zeničani pobedom nad Starčevcima od 2:1 (za goste esej je dao Radivoj Ćosić). On je za naš list izjavio:

            - S obzirom na to da smo znali kakvi su domaćini u pitanju, uopšte nije bilo sporno da ćemo se odazvati pozivu da ponovo posetimo Zenicu. Iako je rezultat bio u drugom planu, iako su utakmice bile prijateljske, sve ekipe su dale svoj maksimum i igrale utakmice kao nekada u ragbi ligi Jugoslavije, ističe Ćosić.

            Druženje posle turnira dugo će ostati u sećanju, a domaćini su bili za svaku pohvalu. Zaključak je da su svi učesnici turnira zadovoljni organizacijom, sve je proteklo bez ijednog incidenta što treba da bude uzor mnogim sportskim priredbama. U nedelju, 5. avgusta, Ragbi klub Borac će biti organizator ragbi turnira veterana, kada će imati priliku da se  pokaže kao dobar domaćin, iako su prijatelji iz Zenice postavili visoke standarde.

Otvoren ragbi teren u Starčevu

            Starčevo se može pohvaliti da je jedno od retkih naselja u Vojvodini, pa i u Srbiji, koje ima teren namenjen isključivo za igranje ragbija. Novi teren otvoren je, 20. aprila, na Opštinskom stadionu u Starčevu a prva utakmica na novootvorenom ragbi terenu bila je revijalnog karaktera, a odmerili su snage veterani i petlići i pioniri starčevačkog Borca.

            Ovo je prvi u Vojvodini, a tek drugi teren u Srbiji namenjen isključivo ragbiju. Na njemu će ubuduće sve kategorije Ragbi kluba Borac igrati svoje utakmice.

            Predsednik Ragbi kluba  Borac i veteran u ovom sportu Radivoje Tasković rekao je da su radovi počeli davno, ali da su se tek u skorije vreme stekli uslovi da ova ideja i zaživi. On smatra da bi otvaranje namenskih terena za ovaj sport dovelo i do popularizacije samog ragbija.

            Ragbi teren u Starčevu najviše će značiti najmlađima, jer je od prošle godine aktivna škola ragbija u kojoj stasavaju nove generacije ragbi igrača.

G.M/V.J.P.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…