All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Pioniri u finalu KLV-a

07 april 2018
(0 glasova)

Još jedan uspeh pionira upisan je u istoriju starčevačke košarke. Kao i prošle godine, tako i ove, isti momci, pioniri Borca, našli su se na završnom turniru Košarkaške lige Vojvodine plasirajući se među osam najboljih u Vojvodini, a to su ostvarili zauzevši treće mesto u plej-ofu grupe Banat-Srem. Završnica prvenstva odigraće se 13,14. i 15. aprila.

 

            Do trećeg mesta u grupi Borac je došao sa pet pobeda i   porazom i to u poslednjoj utkakmici kod kuće koja nije imala takmičarski karakter. Dana 25. februara, Starčevci su ugostili KK Karađorđevo iz Banatskog Karađorđeva. U ovoj utakmici Borac je igrao sigurno i disciplinovano, poštujući sve dogovorene u napadu, a odbrana je bila na najvišem nivou. Tako je rezultat došao sam po sebi, a ovako je glasio po četvrtinama: 22:12, 32:11, 12:15 i 22:19. Krajnji rezultat glasio je - 88:57 za Borac. Potom, 11. marta, Starčevci su krenuli put Kleka, gde je u prelepoj hali odigrana utakmica protiv Zadrugara iz Lazareva. Ekipu  je sa klupe predvodio Nenad Bojović, a ova utakmica je bila neizvesna do samog kraja. Starčevci su od početka krenuli koncentrisano i veoma požrtvovano, a u toku igre vodila se prava rezultatska klackalica. Gosti su prvu četvrtinu dobili sa dva poena razlike, druga je pripala domađinu sa 18:17, tako da se na veliki odmor se otišlo sa poenom prednosti za Borac. U nastavku je ponovo bio tesan rezultat, a naši mališani imali su prednost od osam poena i konstantno su održavali sve do tri minuta do kraja kada su domaćini imali više snage i sreće, te su uspeli da postignu, u samoj završnici, dve trojke i tako smanjili prednost na pola koša, dvadeset sekundi do kraja utakmice. Sekund do kraja   Zadrugar je dobio priliku da reši utakmicu u svoju korist sa dva slobodna bacanja, međutim oba su promašili kao i šut sa distance za dva poena. Sreća je ovoga  puta bila na strani Starčevaca tako da Borac pobeđuje sa 63:62.

            Zatim su, 17. marta, Starčevci ugostili KK Jedinstvo iz Novog Bečeja. Ova utakmica nije imala rezultatski značaj za Borac jer se naša ekipa učvrstila na trećem mestu i obezbedila završni turnir KLV. Ovaj susret je našim momcima poslužio da igrači koji su slabije igrali, u ovom susretu imaju veću mintažu. Tokom utakmice Borac je vodio i sa dvadesetak razlike a po četvrtinama je bilo: 21:13, 20:15 i 29:20. Ali,  poslednja četvrtina je rešila pobednika gde su gosti sa četiri trojke stigli Starčevce i poveli sa pola koša. U narednom napadu Danilo Radosavljević postiže koš i sada Borac vodi sa pola koša, ali sekund do kraja, taman kad se mislilo da će Starčevci pobediti, igrač iz Novog Bečeja izvodi loptu iz auta i šutem sa distance postiže koš za pobedu od 85:84. Ovi uspesi su pokazatelj da tim iz Starčeva igra dobru košarku i da po tradiciji se nalazi u samom vrhu u Vojvodini, a Borac je iznedrio neke nove klince na koje se klub veoma ponosi.

            Najmlađi članovi kluba, deca 2005-2008. godište,  odigrali su dve prijateljske utakmice. Najpre su, 3. marta, naši mališani su gostovali pančevačkom KK-u Virtus basket. Obe ekipe su tokom utakmice pokazale lepe košarkaške elemente i smanjivale se u vođstvu a Borac na kraju pobeđuje sa 54:50. Dana 10. marta, u Starčevu je gostovao  Kris-Kros. Od početka je utakmica pripala domaćinu i sve do kraja Borac je bio dominantan, ali u finišu je usledilo opuštanje koje gosti uspevaju da iskoriste i rezultatski se približe. Ipak, na kraju su Starčevci zabeležili još jednu pobedu od 74:64.

Zoran Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…