All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Borac na sedmom mestu

10 jul 2018
(0 glasova)

Seniori Borca nastavili su takmičenje u Letnjoj regionalnoj ligi, a evo i rezulatata.

Dana 25. maja, starčevački košarkaši gostovali su u Kačarevu ekipi KK -a Jedinstvo. Ovu utakmicu domaćini su igrali u podmlađenom sastavu a Starčevci su na put krenuli sa sedam igrača. Prvi period utakmice je ubedljivo pripao domaćinu koji se, zahvaljujući odličnom procentu šuta za tri poena, odlično pokazao,  tako da je rezultat prve četvrtine glasio: 20:5. U drugoj četvrtini Starčevci su ozbiljnije pristupili igri i odigrali znatno bolje - 24:22. Poslednje dve četvrtine pripale su Borcu: 11:18 i 5:17 tako da na kraju Borac odnosi kući bodove sa konačnih 60:62.

            Nakon dva dana, pred mnogobrojnom domaćom publikom, odigran je meč protiv ekope iz Crepaje, KK-a Družina Kozlovac. Ovo je bila jedna trvda i neizvesna utakmica do poslednje sekunde, što pokazuje i rezultat. Prva četvrtina pripala je gostima (18:19), kao i druga (14:15). U nastavku utakmice znatno bolja igra Borca, koji je u par navrata imao prednost od deset poena, ali ovog puta gosti su imali više sreće i uspeli da pobede sa 63:64. Tokom ove utakmice Starčevci su imali veoma loš procenat šuta sa linije slobodnih bacanja što ih je koštalo pobede.

            Potom, 9. juna, Starčevci su gostovali ekipi KK-a Agrobanat u Plandištu. Na ovu utakmicu Borac je otišao sa osam igrača, međutim, to nije bio razlog za predaju unapred. Iako su Starčevci izgubili sa 81:51, imali su ozbiljniji i požrtvovaniji pristup a i bolju organizaciju napada.

            Narednog vikenda, 17. juna, usledila je još jedna utakmica pred domaćom publikom, a ugošćen je KK Omladinac 72 iz Ilandže. Sam početak utakmice bio je takav da se samo  poželeti može. Odbrana je bila na zavidnom nivou a napad na zonu 2:3 koju većina ekipa igra tokom cele utakmice je funkcionisao besprekorno, tako da je prvi period utakmice Borac dobio sa 32:16,. Drugu četvrtinu su bolje odigrali gosti i dobili sa 22:26, a na poluvreme se otišlo s rezultatom 54:42. U nastavku igre viđeno je par dobrih odbrana od strane Borca, tako da su Nikola Turina  i Miodrag Radović presekli par pasova i lako poentirali a domaći igrač Mitar Andrić imao je atraktivno zakucavanje. Treća četvrtina završena je  nerešeno 19:19,  četvrta 18:12 , za konačnih 91:74 za Borac.

            Najmlađi članovi Borca, deca 2007. i 2008. godište, učestvovali su na 15.  međunarodnom turniru “Ranko Žeravica“ u Kikindi. Prva utakmica je odigrana sa domaćom ekipom KK-a Velika Kikinda, gde su obe ekipe smenjivane u vođstvu a na kraju je domaćin pobedio sa 40:38. Naredna utakmiica je usledila sa KK-om Jedidnstvo iz Novog Bečeja, a u ovom susretu Novobečejci izlaze kao pobednici sa 41:28.

            Svi učesnici turnira dobili su pehar, medalju i zahvalnicu. Za Starčevce je ovo bilo jedno novo i lepo iskustvo i prilika da uporede košarkaško znanje sa vršnjacima.

Zoran Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…