All for Joomla All for Webmasters

VUKOVAC – radovi učenika OŠ Vuk St. Karadžić

06 decembar 2017
(0 glasova)

Doživljaj koji ću zauvek pamtiti

Dugo sam razmišljala koji događaj da opišem, bilo je mnogo divnih uspomena. Ipak sam se odlučila da vam ispričam moj prvi susret sa morem. Dan je bio divan. Put je bio baš dug i činilo se da traje celu večnost. Stalno sam zapitkivala roditelje da li smo blizu. Sve sam pokušala da se zabavim ali neupešno. Mama i tata su stalno pričali kako je more divno, kako ima poseban miris koji se pruža duž obale. Meni je bilo smešno da more miriše. Odjednom, na horizontu je bljesnulo more. Divno, čarobno plavo. Svi smo se radovali i uživali u pogledu. Odjednom je umor nestao i sve što sam htela je da se okupam u njemu. Lepo smo se proveli i uživali tih dana. More je čarobno i prelepo i stvarno ima poseban miris.

            To je bilo nešto što ću zauvek zapamtiti.

Lana Mojsilović 5/2

Ispiričaću vam nešto o sebi

            Svi smo mi različiti. U nekome postoji dobro a u nekome zlo. Sada ću vam ispričati nešto o sebi.

            Zovem se Anja Ivankov. Imam deset godina. Živim sa tatom, mamom i sestrom Milicom u Pančevu. Najviše na svetu volim svoju porodicu. Imam kućnog ljubimca, psa, koji se zove Leo. Bavim se sportom. Treniram taekvondo i za sada sam vrlo uspešna. Moj hobi je  slikanje. Za svoj deseti rođendan dobila sam stalak za slikanje, na kome u slobodno vreme stvaram umetnička dela. Mnogo volim da pevam i zato sam se prijavila za hor. U slobodno vreme, kada se u bioskopu daje dečiji film, rado idem sa svojom najboljom drugaricom Anom Ivanović. Uživam da vozim rolere i bicikl sa prijateljima. Takođe,  volim da pomognem mami oko kućnih poslova i da pravim kolače. Volim da čitam, to me opušta. Volim da pomažem drugima, da budem humana, tada se osećam lepo. Sada sam krenula u peti razred. Uplašila sam se novog početka. Ipak, sve mi se sviđa, sve je lepo, novo i interesantno. Mojim drugarima bih poželela uspešnu školsku godinu.

            Uvek ću želeti da ostanem mala. Uvek ću ostati vredna, uporna jer sam sigurna da ću tako ostvariti svoje snove.

Anja Ivankov 5/1

U bojama ruja

            Stigla je jesen. Sve je u zlatno-žutoj boji, sem zimzelenog drveća. Ima mnogo opalog lišća, kestenja i šišarki. Tako je i na Čardaku, ušla sam u autobus sa svojim drugarima i krenuli na izlet. Dok smo šetali šumom videli smo tragove divlje svinje. Nastavili smo sa šetnjom i stigli do drveta kome su listovi bili crvene boje. Izgledalo je visoko i imalo je veliku krošnju. To drvo izgledalo mi je veoma lepo i podsećalo na neki veliki cvet koji su ga još više krasili drveća oko njega. Rekli su nam da je to drvo “boje ruja“. Tu smo seli da odmorimo i užinamo. Kada smo odmorili nastavili smo pešačkom stazom i šumom kroz koju je provirao još poneki zrak sunca. Stigli smo do velike livade koja je bila zelena i lepo pokošena. Tu smo se valjali po travi, jurili i penjali na konopac koji je bio zavezan na jednom drvetu.

            Bilo mi je mnogo lepo, svima je bilo žao što nismo mogli još duže da ostanemo.

Sara Ćirković 2/2

* * *

            Pre nekoliko nedelja sam, sa učiteljicom i drugarima iz odeljenja, bila na Čardaku. Tamo se svake godine održava susret planinara i ljubitelja prirode kao i svih đaka iz okolnih škola pod nazivom “U bojama ruja“.

            Krenuli smo ujutru, polazak je bio ispred naše škole. Vozili smo se autobusom do Čardaka. Kada smo stigli, učiteljica nas je povela sa vodičem u šetnju po Delibatskoj peščari. Bilo nam je veoma zabavno. Dosta smo pešačili, igrali smo se, kotrljali niz breg, sedeli na travi, uživali, smejali i šalili.

Pamtiću ovaj izlet po dobrom provodu i crvenom lišću koje obeležava mesto na kom smo bili i po kome se zove ovaj izlet.  Nadam se da ćemo ponovo ići sledeće godine.

Manja Ivanov 2/2

Čudesne sprave u mojoj kući

            Kada sam bila mala mnoge stvari su mi bile čudne.

            Jedna od njih je radio. Mislila sam da se njemu nalaze čovečuljci koji sviraju u svom bendu i proizvode muziku koju mi slušamo. Čak sam pokušavala da ih vidim kroz zičnik radija. U to sam čvrsto verovala. Svakog dana mama me je zaticala pored radia dok sam pokušavala da vidim ta mala, čudna stvorenja. Toliko sam bila uporna da upoznam ta bića i tata je odlučio da otvori radio. Tada sam se razočarala. Videla sam samo silne žice a od benda i čovečuljaka ni trga ni glasa.

            Mislim da je radio jedna od najčudnijih sprava koju je čovek mogao da izmisli i napravi.

Ana Jovanović 7/1

Jedna jesenja priča

            Jesen, kao godišnje doba ne volim ali ipak ima i svoje lepe strane.

            Jesenje jutro je najhladniji deo dana, ali zato i najlepši. Mraz je svojim šljokicama pokrio bledozelenu, pogaženu travu. Hodam ulicom i gledam kako je put prekriven raznim bojama. Lišće je obojilo sve, a hladni vetrić pirka pa mi se nosić zacrveneo. Vreme se stalno menja, malo je sunčano, pa padne sitna kiša i napravi barice. Jesen sa sobom donosi razne plodove, a ja najviše volim bundevu. Ona je obeležje jeseni. Sve je šareno kao u nekom filmu. Volim da vidim kad se deca igraju u lišću i kad skaču po baricama.

            Nisam neki ljubitelj jeseni, ali volim da se šetam i uživam u svim bojama koje me okružuju.

Jovana Jović 8/2

Moj ljubimac i ja

            Moj ljubimac je pas. On je škotski ovar - lesi. Zove se Đina. Ima dosta dugu dlaku braon-bele boje. Velika je maza i voli da se češka po stomaku.Omiljena joj je igračka gumena patkica. Sa patkicom se igra kad sam ja u školi. Đina ima prijateljicu, mačku, na koju stalno skače i ne da joj da mi priđe. Kad bi videla da mi neka druga životinja prilazi, Đina odmah dođe i otera je. Obožava da trči sa mnom ili me juri dok ja vozim bicikl. Voli da istražuje kao i ja. Kad joj stavim povodac pokušava da ga pregrize dok ne shvati da je vodim u šetnju. Ona voli društvo, a naročito decu. Ne voli da bude zatvorena, kao što ja ne volim da budem unutra. Kada se umorimo od igranja, ona legne, a ja na nju, i bude mi kao jastuče. Volim da većinu slobodnog vremena provedem sa njom, jer su meni igrice i televizor dosadni. Kad me vidi ona se toliko obraduje da  ne mogu da je smirim. Volim da provodim vreme sa njom jer nema ničeg lepšeg od svojih ljubimaca

Anja Petković 6/2

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…