All for Joomla All for Webmasters

KULTURA

Pop-folk i turbo-folk pevač Radiša Trajković Đani nastupio je u četvrtak, 14. septembra, u kafe-baru “Pečurka“.

Kao što u Bosni postoji izreka koja glasi: "Od Kulina bana i dobrijeh dana", tako i naši Banaćani, pa i žitelji ostalih panonskih oblasti, često znaju da kažu: "Bilo je to pre Marije Terezije", kada žele da naglase kako je određeni događaj star i već izbledeo u sećanju.

Kako se zoveš?

- Radan Ćirković.

Kako te zovu?

- Raca.

Uvod u proslavu 250. godišnjice od osnivanja katoličke župe u Starčevu označilo je otvaranje izložbe starih fotografija u Galeriji “Boem“.

Izložba crteža Sanje Momčilović otvorena je u četvrtak , 17. avgusta, u Galeriji “Boem“.

Izložba fotografije pod nazivom “Kako su se odevali Starčevci Gornjeg kraja“ otvorena je u nedelju, 17. septembra, u Galeriji “Boem“.

Početak nove školske godine označava i start jesenje sezone KUD-a “Neolit“. Naši vredni folkloraši ulaze u salu i nastavljaju sa uvežbavanjem  koreografija i koraka, kako bi, kao i do sada, bili spremni za sve izazove koji ih očekuju.

Holandski hevi-metal bend “Onkt“ nastupio je, uz podršku Doma kulture,  u Kreativnom kulturnom klubu u petak, 18. avgusta.

Holandski hevi-metal bend “Onkt“ nastupio je, uz podršku Doma kulture,  u Kreativnom kulturnom klubu u petak, 18. avgusta.

Na platou Kulturnog centra Pančevo održana je manifestacija “Dani pančevačkog rok-en-rola“ u organizaciji Udruženja rok muzičara Pančeva.

U petak, 22. septembra, u Kreativnom kulturnom klubu je održano boemsko veče i tako je započeta jesenja sezona programa.

Ovoga puta želim da iskoristim privilegiju koju imam, a to je da se obratim većem broju ljudi putem ovih novina.

Nakon mnogo godina začula se sirena. Neki to shvatili kao pošalicu ili grešku, a nekima zaklecala kolena i pomračio se um. Ispalo da je kvar na mašini. Hmmm, a šta ako nije kvar, nego ipak ima nečeg u tome?! Otežavajyća okolnost bilo je to što je na svu muku pala magla... Sve u svemu, brže-bolje, pojavila se i panika...

Prethodni nastavak o Baraševićevima moram da dopunim. Nadovezujem se na deda Franju zvanog Rudolf i njegovog sina Paju (1919 -2006).

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…