All for Joomla All for Webmasters

POŠUMLJAVANJE

13 oktobar 2017
(0 glasova)

Na inicijativu Udruženja nesvrstanih umetnika iz Vinče, koji su uradili projekat uređenja dunavskog priobalja sa obe strane ove velike reke, Mesna zajednica Starčevo je odlučila da ovaj projekat podrži u skladu sa svojim mogućnostima.

S tim u vezi jedna od prvih aktivnosti koja je zajednički organizovana je sadnja jednog broja sadnica medonosnog drveća. Volonteri iz Vinče, uz pomoć članova Društva pčelara, izviđača i uz podršku starčevačkog DVD-a zasadili su stotinak sadnica drena, koprivića i kelereuterije.

            Vinčanci, pored akcija uređenja priobalja, planiraju još jedno interesantnu aktivnost. Na dunavskom nasipu sa starčevačke strane, na mestu zvanom Marijino polje, planiran je trodnevni eko-kamp 29. i 30. septembra i 1. oktobra, u sklopu kojeg će biti organizovano nekoliko edukativnih radionica, dok će u večernjim satima biti organizovane žurke sa poznatim di-džejevima.

P. Stanković

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…