All for Joomla All for Webmasters

MEMORIJHALNI FUDBALSKI TURNIRI

14 avgust 2017
(0 glasova)

U Draganovu čast

            Fudbalska utakmica u čast prerano preminulog golmana FK-a Borac Dragana Kužeta, odigrana je u četvrtak, 13. jula, na terenu za mali fudbal na Opštinskom stadionu.

Do sada je ovim povodom održavan memorijalni turnir ali ove godine, pete po redu,  bivši saigrači i prijatelji preminulog, nakon odavanja pošte na groblju, podelili su se u ekipe i odigrali fudbalsku utakmicu u znak sećanja da Dragana.

Sećanje na Džonija

            Osmi po redu memorijalni turnir u malom fudbalu  “Nikola Janićijević DŽoni“ održan je, 24. juna, na Opštinskom stadionu. Turnir je otvoren govorom predstavnika Fudbalskog kluba Borac, Miljana Blazovića, a zatim i minutom ćutanja u čast tragično nastradalog fudbalera starčevačkog kluba.

            Turnir je, kao i svake godine do sada, organizovan u saradnji porodica Janićijević i Ćirković, FK-a Borac i firme “Nidža Mont“. Na turniru je učestvovalo devet ekipa; Borac 04, Borac 05, Sloga, Dinamo, Jedinstvo, Mundijal, Budućnost, Karlsdorf i AS. Iako je rezultat bio u drugom planu, na terenu se mogao videti odličan fudbal i mnoštvo lepih poteza čime su gledaoci na tribinama Opštinskog stadiona sigurno bili zadovoljni.

            Posle igranja grupnog sistema plasman u polufinale obezbedili su: Borac 04, Dinamo, Budućnost i Mundijal. Borac je u prvom polufinalu bio bolji od Dinama rezultatom 4:3 , dok je u drugom polufinalu Mundijal savladao Budućnost sa 2:1. U finalu se videla velika borba i odličan fudbal. Meč je završen s nerešenim rezultatom a pobednik je odlučen nakon izvođenja penala. U penal-lutriji više sreće imala je ekipa Mundijala, a dečaci iz FK-a Borac su morali da se zadovolje drugim mestom. Ekipa koju predvodi trener Boba Orešković  je jedna od talentovanijih generacija godinama u nazad, a Borac neće morati da brine za svoju budućnost.

            Cilj ovog turnira je da se okupe najbolja deca iz okoline i da se pre svega druže i takmiče a samim tim i da se sačuva sećanje na velikog fudbalera i čoveka kao što je bio Nikola Janićijević DŽoni.

Marko Vučić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…