All for Joomla All for Webmasters

Dodela zvanja starčevačkim džudistima

08 August 2021

            Kao u svakoj školi u kojoj se na kraju školske godine dele svedočanstva i diplome o završenom razredu, tako se i u sportskoj školi, DŽudo akademiji Jočić  pristupilo podeli adekvatnih diploma koje pokazuju stepen uspešnosti i znanja koje su stekli polaznici ove svojevrsne škole. Za ovu priliku pozvana je naša predstavnica na predstojećoj Olimpijadi u Japanu, Anja Obradović, koja je svojim prisustvom motivisala nadamo se buduće šampione u ovom sportu.

            Čak 38 “akademaca“ je nagrađeno ovom prilikom. Žuto-beli i žuti pojas  osvojilo je 15 malih polaznika Akademije Jočić. Sledeći u nizu, žuto - narandžasti i narandžasti pojas,  dobilo je osam članova, narandžasto - zeleni i zeleni pojas je pripao desetorici. Zeleno - plavi i plavi petorici starčevačkih džudista.

            Sve diplome podelila je naša poznata “olimpijka“, a nakon toga je rekla i nekoliko reči za naše novine:

            Sport je Vaše opredeljenje?

            - Profesionalno se bavim džudom i seniorka sam i radim za sve tri kategorije.

            Navedite neke Vaše uspehe.

            - Na Svetskom prvenstvu koje je održano pre desetak dana u Budimpešti osvojila sam bronzanu medalju. Ovo mi je četvrta svetska medalja ali prva u seniorskoj konkurenciji. Presrećna sam i još uvek se nisu slegli utisci nakon osvajanja ove medalje.

            Šta je sada na redu?

            - Nastavljam da treniram istim tempom i da se spremam za Olimpijske igre u Tokiju. Nakon Olimpijade, nadam se da ću otići malo na odmor.

            Vaši utisci iz Starčeva?

            - Ovde sam došla na poziv Miroslava Jočića. Želela sam da vidim u kakvim uslovima treniraju džudisti u Starčevu i da im podelim diplome.

            I, da li su uslovi dobri?

            - Zaista sam oduševljena uslovima. Sale su u odličnom stanju, a imaju i bazen. Divno je kada mališani imaju tako lepe uslove za odrastanje.

P. Stanković

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…