All for Joomla All for Webmasters

Ne bacajte smeće, bre!

08 August 2021

            Nema da omane - malo, malo, pa neko vozilo s punom prikolicom otpada protutnji Partizanskom ulicom. Zna se s kakvim namerama - da se istovari pokraj protivgradne stanice, uz samu obalu našeg vodotoka Nadele.

Ovom bezobrazluku je teško stati ukraj, ali se radi na tome. Zahvaljujući požrtvovanom nadzoru grupe građana, čim se uoči ekološki izgrednik, odmah se alarmira neko iz Mesne zajednice, a potom i Poljočuvarska služba. Ovi prvi pristignu da evidentiraju lice, fotografišu situaciju, a poljočuvari već imaju i nadležnost da pišu zapisnik. Iz zapisnika sledi kazna, podrazumeva se. Novčana.

            - Pančevačka “Higijena“ jednom nedeljno odnosi kućevno smeće, a dvaput godišnje organizujemo akcije odvoženja kabastog otpada. Ako nešto ruši, građanin od “Higijene“ može da iznajmi kontejner po povoljnoj ceni, a otpad može i sam da odnese na deponiju na Dolovačkom putu. Tako da nema opravdanja za bacanje smeća u reku. Ni pored reke, nigde u ataru. Planiramo da postavimo video-nadzor na ključnim mestima, na silazima iz naselja ka ritu i prema “belom bregu“ - ističe Patar Andrejić, predsednik MZ Starčevo.

            Interesantno je i to da Starčevci sve više zaziru od bacanja smeća u atar ali da komšije iz drugih naselja dolaze i to čine.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…