All for Joomla All for Webmasters

Tek 55 godina od male mature

08 August 2021

            Generacija 1951. je osnovnu školu u Starčevu završila davne 1966. godine. Dogovorili su se da se sastaju svake godine kako bi se podsetili na najlepše, đačko doba.

U njihovoj generaciji je u starčevačkoj osnovnoj školi bilo samo dva odeljenja tako da je njih petnaestak koji su se, 2. jula ove godine, sastali u “Đermu“ prilično veliki procenat i za one koji obeležavaju mnogo manji jubilej. Ipak je najinteresantnije to, što ih je na proslavi posetio njihov nekadašnji nastavnik  biologije, Dragoš Nemanja koji  je veoma poznat kod naših meštana jer je izveo na put mnoge generacije Starčevaca. Prosto je neverovatno da je nastavnik Dragoš u svojoj desetoj deceniji na ovaj skup došao sam, svojim kolima.

            U prethodnih nekoliko godina na ovim skupovima su, pored njega, svoje nekadašnje učenike posećivali Biljana Marković, njihova učiteljica, zatim nastavnica geografije, LJiljana Vukanović i nastavnica matematike i fizike, Nada Popović.

            Veliki broj ovih nekadašnjih maturanata su sada u veoma zrelim godinama, ostvarili su se i kao roditelji i kao bake i deke pa je bilo zanimljivo slušati razgovore o njihovim dogodovštinama, nestašlucima i simpatijama koje su se odigravale pre više od pola veka. Želimo im da se još dugo okupljaju i bar na trenutak vrate u prošlost koja je, verujemo bila podjednako interesantna kao i ova kroz koju prolaze nove generacije.

            Foto: maturanti  generacije 1958-1966: Jovanka Burjanović, Gordana Birclin, Velibor Đorđević,  LJiljana Živanović, Nevena Živanović, Mauric Ivanković, Jovan Ivankov, Boža Kalenderac, Koviljka Kosanović, Sava Maksimović, LJubinka Petrović, Aleksandar Radojčić, Sava Stankov i Đulica DŽunić.

P. Stanković

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…