All for Joomla All for Webmasters

BORAC: Borba pod obručima

08 July 2021

            Ljubitelji košarke željno su iščekivali povratak publike na tribine, a za to su imali priliku tokom jula, koji je bio košarkaški ispunjen pa su mogli da da uživaju u dečijoj  spretnosti u igri između dva koša.

            Na terenu u školskom dvorištu prvo je pred mnogobrojnom publikom nastupila selekcija pionira 2007. i 2008.  godište, inače jedna od najtalentovanijih generacija Borca. Ova selekcija je, 30 maja, dočeka pančevački Virtus basket. Lepa utakmica za gledaoce i mnoštvo lepih poteza sa obe strane pa su gledaoci su mogli da uživaju. Potom, 6 juna, Borac je gostovao gradskom rivalu Kris-krosu. Odigrane su dve utakmice sa selekcijom mlađih pionira 2008. i 2009. godište i mini-basket za decu 2010-2014. godište.

            Dana 10 juna, starčevački pioniri opet nastupaju na svom terenu. Ovaj put, u goste mu je došao pančevački lider u košarci, KK Tamiš. Igrači obe ekipe se dobro poznaju iz ligaškog nadmetanja, a momci iz Borca pokazali su malo lepšu i tečniju igru i veću želju za pobedom. Potom, 16. juna, viđena je još jedna u nizu prijateljskih utakmica za klince i klinceze od 1. do trećeg razreda, a u goste došla je ekipa KK-a Virtus  basket. Mora se reći da je ovo bila najsimpatičnija utakmica do sada a začulo se i navijanje roditelja sa obe strane. Nakon tri dana odigran je još jedan susret na terenu u Starčevu, protiv Budućnosti iz Alibunara (selekcija mini-basket), Borac, kao dobar domaćin, srdačno dočekuje Alibunarčane i njihovog trenera čika Lazu, koji održava košarku u životu u ovom banatskom mestu već 40 godina. I ovog puta - lepa košarkaška  predstava.

            Za kraj juna usledila je još jedna košarkaška predstava. Borac je, 20 juna, u dorćolskoj dvorani u Beogradu snage odmerio sa KK-om Dinamik. Nastavljena je prijateljska saradnja sa jednom od naših najboljih klubova koji stavlja akcenat na mlade igrače. Naši pioniri su se u ovom susretu pokazali u lepom svetlu i nisu se obrukali, već naprotiv - dobro su parirali vršnjacima iz Beograda u svim segmentima igre. A naše mesto ne mora da brine za budućnost ovog  sporta, još će se dobar basket igrati na starčevačkim terenima. Generacija koje dolaze to pokazuju.

Z. Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…