All for Joomla All for Webmasters

VESTI IZ ŠKOLE

08 July 2021
(0 glasova)

Orijentacioni kros

            Školski orijentacioni kros za učenike viših razreda održan je 7. juna. Ovo takmičenje odvijalo se u parku na Trgu neolita, a nadmetale su se 32 ekipe.

Takmičenje je otvorio direktor starčevačke škole Saša Tasić, a takmičenje su vodili vaspitačica Danijela Jajić i nastavnici fizičke kulture Dragana Marinković i Boško Đorđević. Na kraju nadmetanja podeljene su medalje ekipama koje su osvojile prva tri mesta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

Na pragu detinjstva i mladosti

            Dan 8. jun 2021. bio je poslednji nastavni dan za naše male maturante To je dan koji uvek budi emocije, sećanja na setne i bezbrižne dane, druženja, prve simpatije i ljubavi koje ostaju zauvek.

            Uz muziku i trubače, maturanti su proslavili uspešnu završnu nastavnu godinu,u skladu sa njihovim osećanjima i saznanjem da je jedno životno poglavlje završeno. Opraštali su se jedni od drugih, od nastavnika, učitelja, mlađih drugara, a kolektiv OŠ “Vuk St. Karadžić“ poželeo im je sreću na raskršću puteva detinjstva i mladosti.

 

Matursko veče

      Stigao je i taj dan. 10. jun, kraj osmogodišnjeg druženja između nastavnika i učenika naše škole. Prigodnim govorom, sve prisutne pozdravio je direktor škole Saša Tasić, koji ih je podsetio na nezaboravne trenutke u školi, ali i na obaveze koje će ih pratiti tokom života. Sve bi bilo  nepotpuno da tokom tog perioda nije bilo učitelja i nastavnika koji su ih tokom školovanja učili znanju, gradivu, kao i životnim mudrostima.

            Učenica Željana Ramadanović  pozdravila je prisutne u ime svih osmaka, podsetila ja na vreme odrastanja i ono što je obeležilo njihovih osam godina školovanja. Razredne starešine: Nataša Šaranović, Jovanka Ristić, Dragana Lunc i učiteljice: LJiljana  Velinov, Danijela Pećanin/Slađana Kostić i Vesna Đorđević, svesni da je ovo  samo početak jednog dugog puta kojim su krenuli i da ih čeka još mnogo “bitaka“ do konačnog cilja, ispratili su ih ponosno, setim pogledima, verujući da će uspeti! Porukom “hrabro poletite u život i neka vas svet prigrli istom toplinom“ ispratili smo još jednu generaciju đaka osmaka.

 

Aktivizam zaposlenih u Školi

            Dvadesetak zaposlenih u starčevačkoj školi obeležilo je završetak ove školske godine neobičnom ekskurzijom. Iako je prvobitno zamišljeno da se organizuje bajk-tura do obližnjeg Ivanova ipak je većina na samo odredište došla bržim prevoznim sredstvima ali je ipak nekoliko entuzijasta na čelu sa direktorom Tasićem prešla pedesetak kilometara “na sopstveni pogon“.

U Ivanovu je druženje organizovanu na splavu “Kod Crnog“ u tipičnom ambijentu banatske čarde sa izvrsnim domaćim specijalitetima.          

 

Vukovci i učenica generacije

            Nije lako biti najbolji učenik. Ali, svojim radom i trudom to su uspeli sledeći učenici “vukovci“: Milica Veličković, 8/1, Ana Ivanović, 8/1, Marija Marjanović 8/1, Jovana Đurišić, 8/2, Luka Ćirović, 8/2, Pavle Keljević, 8/3, Dušan Krstić, 8/3 i Milica Aleksić, 8/3. Jovana Đurišić iz 8/2 je u ovoj generaciji ponela laskavu  titulu đaka generacije.

“Čepom do osmeha“

            Učenici odeljenjske zajednice 1/2, zajedno sa svojom učiteljicom Dorikom Žurban, pokazali su kako  treba biti human i ekološki angažovan. Sakupljene  plastične čepove (dva puna velika džaka) odneli su u ajnfort zgrade MZ Starčevo, gde ova institucija vrši prikupljanje reciklažnih čepova. Svojim primerom oni nam poručuju:   - reciklirajte, budite i vi humani!

Stranu pripremila

Danijela Zilić Pećanin

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…