All for Joomla All for Webmasters

U spomen: Živa Đurišić

08 July 2021

Početkom juna meseca ove godine Starčevo je zauvek napustio veliki čovek, naš ugledni sugrađanin Živa Đurišić. Tokom tri mandata, koliko je bio na čelu Mesne zajednice tokom zahuktalog razvoja Starčeva, Živa je aktivno učestvovao u promeni izgleda mesta u kome je živeo.

Živa Đurišić je rođen u Starčevu 1956. godine, u istoj kući u Ulici JNA u kojoj je proživeo ceo svoj plodonosni život. Nakon sklapanja braka sa Jasminom, tada Filipović, dobio je dve kćeri, Ivanu i Slavicu, koje su mu podarile pet unučadi. Ovaj prepoznatljivi dobroćudni Starčevac je radio u “Utvi“, “Tesli“ i “Petrohemiji“, a ujedno je bio i dobar poljoprivrednik. Kao društveno aktivan, bio je i dugogodišnji član Crkvenog odbora Srpske pravoslavne crkve u Starčevu i njegov predsednik do poslednjeg dana svoga života. Jedna od njegovih rečenica biće posebno upamćena: “Svako treba da da doprinos očuvanju svog mesta kako bismo ga potomcima ostavili u što lepšem izdanju“. On je to svakako i učinio. Neka mu je večna slava i hvala!

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…