All for Joomla All for Webmasters

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Počinju radovi na hramu

08 July 2021

            Sa zadovoljstvom obaveštavam naše parohijane,  sve Starčevce i čitaoce “Starčevačkih novina“ da početkom  jula krećemo sa građevinskim radovima na crkvi Ognjene Marije u Starčevu.

U drugoj polovini juna potpisan je ugovor o gradnji sa firmom “Stojanović gradnja“ iz Starčeva. Takođe je potpisan ugovor sa nadzornim organom Milanom Jakovljevićem, dipl. građ. inženjerom iz Pančeva. Sva građevinska dokumentacija je spremna i gradilište je prijavljeno tako da možemo nesmetano da počnemo sa radovima.

            Uz materijalnu pomoć ljudi dobre volje očekujemo da se do kraja godine što više uradi građevinskih radova. Za ovako veliko naseljeno mesto, ako imamo dobru volju i nameru uz skromne poklone svakog pojedinca može veliki posao da se uradi. Svako ko želi da pomogne gradnju crkve treba da zna da sam pomaže gradnju molitvenog doma. Svaki poklon je pozajmica Gospodu Bogu; “Ko crkvi daje, Bogu pozajmljuje - Bog nikom dužan ne ostaje“. Kada poklon za gradnju dajemo od srca dajmo i Gospoda Boga zamolimo da nam u zdravlju i napretku mnogostruko vrati. Svi priložnici dobijaju zahvalnicu - priznanicu na svoje ime i iznos uplate.

            Uplate mogu da se daju kod sveštenika i kod prodavca sveća u crkvi kao i na račun br. 325-9500600037013-76 (sa naznakom - za gradnju hrama Ognjene Marije u Starčevu), primalac: Srpska pravoslavna crkvena opština Starčevo.

            Unapred  hvala svim priložnicima za gradnju crkve i neka vam Gospod  mnogostruko vrati u svakom dobru.

Protojerej Zoran Maletić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…