All for Joomla All for Webmasters

KK Borac: Rad sa svim selekcijama

08 June 2021

            Iako su zvanično završile prvenstvo za sve kategorije, najmlađe selekcije Borca okrenule su se punom parom pripremama za novu sezonu. Usledile su prijateljske utakmice a prva u nizu je nastup na mini-basket turniru na kome su učestvovali najmlađi članovi Kluba, deca od prvog do 4. razreda osnovne škole. Oni su gostovali vršnjacima u Omoljici. Susret je protekao s nizom lepih poteza sa obe strane, a na kraju je pobedilo drugarstvo.

            Pioniri Borca na parket su stupili 15 maja, utakmicom u Pančevu sa ekipom KK-a Virtus basket. Kvalitetnu igru pružili su igrači sa klupe koji su imali veću minutažu zbog pripremnog perioda za narednu sezonu. Kadeti Borca su takođe snage odmorili sa Virtus basketom. U ovoj utakmici videla se jaka odbrana sa obe strane, a u jednom periodu igre Starčevci su probali odbranu presing sa udvajanjem, koja je urodila plodom i lako postigli par koševa. U  tom periodu na parketu su bili igrači Borca koji su po dve godine mlađi od protivnike. Najbolji igrač utakmice bio je Bojan Dakić.

            Početkom maja meseca startovala je Letnja liga sa 12 ekipa podeljenih u dve grupe. Starčevci su se našli u B  grupi sa ekipama Virtus basket, Radnički, Opovo 2, Pištaljka i  KK Astralis. Borac je ove sezone nastupio sa najmlađim sastavom od svih ekipa a prosek godina je 16. Kadetska selekcija   u narednim godinama tek treba da donese  rezultate a i jedina je ekipa gde igraju samo momci iz svog mesta. Dana 10  maja,  Borac je gostovao u Pančevu KK-u Pištaljka. Svi igrači su dobili šansu i pokazali su veliku borbenost protiv  igrača koji su stariji u proseku po 10 i više godina. Pančevci su pobedili sa 78:64. Sledeći susret je odigran u Starčevu sa ekipom KK-a Astralis iz Pančeva koju čine igrači iz više klubova, a neki su igrali za beogradske ekipe. Iskusna i dobra ekipa, ali Borac, iako je bio na papiru slabiji, nije se  predao, već su odigrali veoma zrelo i dobili prvu četvrtinu sa 16:14. Druga je pripala gostima sa 10:19. Usledila je odlična treća četvrtina Borca, koji ju je dobio sa 21:15, a do kraja susreta vodila se egal utakmica i rezultatska klackalica. Ipak, iskusnija ekipa iz Pančeva pobeđuje sa 64:56. Najbolji igrač utakmice je bio iz redova Borca, Danilo Radosavljević, momak 2004 godišta.

Zoran Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…