All for Joomla All for Webmasters

FUDBAL: Lokalni derbi bez pobednika

12 May 2021

U 21. kolu u Starčevu je odigran lokalni derbi između Borca i Mladosti iz Omoljice a meč je završen s nerešenim rezulatom

Evo rezultata predhonih 5 kola:

Starčevo:

Borac - Mladost  (Omoljica) 3:3;

Banatsko Karađorđevo:

Jedinstvo - Borac 1:0;                        

Starčevo:

Borac - Budućnost (Srpska Crnja) 3:2;

Čenta:

Banat - Borac  0:1;

Starčevo:

Borac -Crvena zvezda (Vojvoda Stepa) 2:1.

           

            U 21. kolu na Opštinskom stadionu je odigran derbi meč dva stara rivala i komšija - starčevačkog Borca i Mladosti iz susednog sela. U izuzetno zanimljivoj utakmici viđeno je čak šest pogodaka i dosta prilika za pogodak na obe strane. Prvu šansu na utakmici propušta domaća ekipa već u 12. minutu,  kada se u odličnoj prilici našao Stanković. U 19. minutu Bajić šutira glavom sa 6-7 metara ali je bio neprecizan. U 22. minutu u kaznenom prostoru  Borca srušen je jedan igrač Mladosti i sudija je pokazao na belu tačku. Ali, na visini zadatka je bio odlični golman domaće ekipe Tomić, koji uspeva da odbrani udarac sa 11 metara. Do poluvremena i jedna i druga ekipa propuštaju po dve prilike. U drugom poluvremenu sledi rezultatski “rolerkoster“. Već na samom startu, u 47. minutu, najpre Omoljčani  dolaze do prednosti, ali već

u 52. minutu Borac stiže do izjednačenja, a strelac je Nedučić šutem sa nekih 20 metara. Odmah zatim, u sledećem minutu gostujuća ekipa stiže do prednosti od 1:2, ali u 56. minutu Borac po drugi put stiže do izjednačenja, a strelac je Gigović. U 69.  minutu Starčevci stižu do prednosti od 3:2, a u listu strelaca po drugi put se upisao Gigović. Do kraja utakmice domaća ekipa je propustila još dve prilike za pogodak preko Stankovića i Bajića, da bi, u samom finišu utakmice, gosti u zaustavnom vremenu stigli do izjednačenja na 3:3.

            U 22. kolu ekipa Borca e gostovala u Banatskom Karađorđevu timu   Jedinstva. Na ovo gostovanje otišlo se bez šest standardnih igrača što zbog žutih kartona, povrede i obaveza na poslu. Iako oslabljena, ekipa Borca je pružila snažan otpor timu Jedinstva i u pojedinim delovima utakmice bila bolji rival. Odigrana je izuzetno tvrda utakmica sa malo povoljnih prilika za pogodak a bolje šanse je imala ekipa. iz Starčeva. U prvom poluvremenu najbolje prilike za goste propuštaju Malidžan u 24. minutu i Bajić u 38. U drugom poluvremenu - ista slika na terenu. Jedinstvo ima nešto više od igre ali bez prave prilike za pogodak. Najbolju šansu na utakmici imala je gostujuća ekipa u 70. minutu, kada su  prema golu gostiju krenuli Amerijan i Vanja Vuković, sami,  ali Amerijan je šutirao sa nekih 18 metara veoma neprecizno. U samom finišu utakmice, u 85. minutu, posle jednog centaršuta sa desne strane,  domaći stižu do prednosti od 1:0 i,  reklo bi se, do nezaslužene pobede.

            U 23 kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu Budućnosti iz Srpske Crnje. U prvom poluvremenu igralo se otvoreno na obe strane sa po dve prilike za pogodak, ali na odmor se otišlo s rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu prvi do prednosti stižu gosti u 57. minutu, a u U 68. Borac stiže do izjednačenja, a strelac je Gigović. U 71. minutu Borac preko Malidžana okreće rezultat u svoju korist i vodi sa 2:1, a nekoliko minuta kasnije, u 75. minutu, Budućnost uspeva da stigne do izjednačenja. U samom finišu utakmice,  u 88. minutu, Starčevci stižu do pobede od 3:2, a strelac je Nedučić.

            U 24. kolu ekipa Borca je bila slobodna jer je ekipa Jedinstva iz Novog Bečeja odustala od takmičenja.

            U 25. kolu Starčevci su gostovali u Čenti, ekipi Banata. Od samog starta utakmice gostujuća ekipa je bila nadmoćnija i imala inicijativu. U prvom poluvremenu Borac je nadmoćniji ali svoje prilike promašuju Malidžan, Bajić i Vanja Vuković. Na pogodak se čekalo do 42.  minuta kada je posle odlične akcije gostujuće ekipe Bajić šutirao sa nekih 18 metara veoma precizno i lopta od stative završava u mreži Banata. U drugom poluvremenu ista slika na terenu - gostujuća ekipa kvalitetnija i nadmoćnija ali propušta prike za pogodak preko Malidžana, Petrovića i Bajića. Za neiskorišćene prilike umalo da bude kažnjena u finišu meča kada je Nedučić posle jedne intervencije u svom kaznenom prostoru pogodio sopstveni okvir gola.

            U 26. kolu ekipa Borca je na svom terenu dočekala Crvenu zvezdu iz Vojvode Stepe. U 13. minutu ovog susreta, posle odličnog centaršuta Malidžana,  najviši u protivničkom šesnaestercu je Bajić koji glavom pogađa protivnički gol sa nekih 10 metara. Mogao je Borac pitanje pobednika da reši u prvom poluvremenu kada je Bajić u dva navrata iz povoljnih pozicija pogađao stativu, a Malidžan iz veoma povoljne pozicije bio neprecizan. U 42. minutu gosti stižu do izjednačenja kada je jedan Zvezdin igrač lobovao golmana Tomića. U drugom poluvremenu domaća ekipa nastavlja sa napadima i u 62. minutu, posle centaršuta Vladimira Jokovića, preko Malidžana stiže do nove prednosti od 2:1. U samom finišu utakmice mogao je Borac do ubedljivije pobede da je Pavle Petrović u dva navrata bio precizniji i jednom Malidžan.

            Borac je sedmi na tabeli s 38 bodova iz 24 odigrane utakmice.

Petar Orešković

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…