All for Joomla All for Webmasters

Sastanak u Domu kulture

12 May 2021

            Sastanak svih udruženja građana, korisnika prostora Doma kulture održan je u ponedeljak, 29. marta, u prostorijama Lovačke sekcije. Sastanak je inicirao v.d. direktor Doma Darko Ješić, koji je ovu sesiju vodio uz asistenciju Predraga Stankovića, predsednika Upravnog odbora i Brankice Dragojerac, predsednice Nadzornog odbora Doma kulture.

            Na ovom jednočasovnom skupu bilo je reči o aktivnostima i potrebama udruženja u epidemijskim uslovima, održavanju čistoće ustanove i prostorija korisnika, ali i o drugim aktuelnim temama van dnevnog reda. Sastanku su prisustvovali predsednici i predstavnici Društva pčelara ”Starčevo”, Udruženja žena ”Neolit”, Košarkaškog kluba  ”Neolit”, Košarkaškog kluba ”Borac”, Društva golubara ”Bogojavljanje”, Ragbi kluba ”Borac”, Lovačke sekcije ”Jarebica”, Odreda izviđača ”Nadel”, KUD-a ”Neolit”, Kreativnog kulturnog kluba i muzičara koji koriste jednu prostoriju u drugom delu zgrade. Sastanak je protekao u prijatnoj i konstruktivnoj atmosferi, a izneti problemi ticali su se uglavnom organizacije infrastrukture u drugom delu zgrade. Iznete predloge rukovodstvo Doma je uzelo u razmatranje, uz obećanje da će se povodom pojedinih pitanja brzo reagovati. Tako je dogovoreno da se do kraja leta uradi izolacija toaleta, prekontrolišu elektro-instalacije, a održavanje higijene, poštovanje kućnog reda i manipulacija otpadom podignu na najviši nivo. Direktor je prisutne upoznao s radovima u prvom delu zgrade i obećao da će se  sledeće godine započeti s uređenjem zidova i podova i u drugom delu ustanove, kako bi se do kraja zaokružio kompletan proces renoviranja unutrašnjosti Doma kulture. Problem prokišnjavanja, zahvaljujući prošlogodišnjem čišćenju oluka,  sveden je na nivo zanemarljivosti, mada još uvek postoje neke kritične tačke koje treba hitno zatvoriti. Krov je svakako bio nezaobilazna tema, pa je i tim povodom direktor izneo predloge kako bi se ovaj problem mogao rešiti u perspektivi.

            Udruženja su uglavnom aktivna tokom epidemijskog perioda, i svoje sastanke u Domu organizuju prema sopstvenoj šemi pridržavajući se strogo propisanih preventivnih pravila. Ovaj sastanak koji je iznedrio jedan vrlo konstruktivan dijalog, pokazao se veoma korisnim, pa je ideja da se nastavi s tom praksom, za početak kvartalno.

SN

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…