All for Joomla All for Webmasters

PROMOCIJA: Ješić u Beogradu

12 May 2021

            Svoj prvi roman pod naslovom “Via Dolorosa” naš sugrađanin Darko Ješić, pisac i prošlogodišnji kandidat za NIN-ovu nagradu, predstavio je u četvrtak, 15. aprila, u Domu omladine Beograda.

Na ovoj promociji, pored autora, gost je bio i glumac Jovica Jašin koji je ovom prilikom čitao odlomke iz romana. Znatiželjna beogradska publika je s pažnjom ispratila zanimljivu priču oslonjenu na istorijske motive smeštene u banatskoj ravnici. U jednočasovnom druženju u sali Doma omladine “Amerikana“, autor je govorio o književnim, filozofskim i drugim aspektima utkanim u tkivo ovog romana.

            Ovo književno veče je bilo dogovoreno još u decembru mesecu prošle godine, ali je zbog nepovoljne epidemiološke situacije gostovanje odlagano sve do aprila. Sledeća promocija zakazana je za 14. maj, u Kući Đure Jakšića na Skadarliji, pa nakon toga sledi predstavljanje u Zrenjaninu i Novom Bečeju, nakon čega će se zaokružiti vrlo uspešna turneja našeg pisca. Izdavačka kuća “Čigoja štampa“ je zainteresovana za štampanje drugog izdanja ove knjige nakon značajnog broja prodatih primeraka knjige u “Delfi“ i “Laguninim“ knjižarama. No, i pored toga, Ješić paralelno radi na novom romanu i jednoj knjizi eseja.

SN

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…