All for Joomla All for Webmasters

Dom kulture se ulepšava

13 April 2021

            Dom kulture “29. novembar“ iz Starčeva je od početka ove godine krenuo u rekonstrukciju svojih najfrekventnijih prostorija. Postignut je dogovor da svaki korisnik preuzme deo odgovornosti za prostorije koje koristi.

Tako su članovi folklornog ansambla uredili Malu salu koja sad izgleda mnogo lepše i reprezentativnije. Trenutno se radi na uređenju ulaznog hola koji će se pretvoriti u foaje čime će glavni ulaz u ovu ustanovu biti kvalitetno iskorišćen.

            Pored toga urediće se i stepenište koje vodi do tavana. Rekonstrukcija se radi u nekoliko faza. Prva faza je bila uređenje i farbanje gelendera i postavljanje rešetkastih vrata ispred ulaza u kancelariju direktora i Kreativnog kulturnog kluba, kao i prostorije Udruženja žena i Umetničke radionice  i to je već delimično završeno. Pored toga skida se farba i pripremaju zidovi za uređenje.

Druga faza odnosiće se na  postavljanje kulira na donjem delu unutrašnjih zidova i krečenje svih ostalih zidnih površina. Treća i najskuplja faza predstavlja postavljenje adekvatnih keramičkih podova na celom potezu prostorija koje se uređuju. Ceo prostor, na kraju uređenja, oplemeniće se prigodnim slikama, fotografijama i posvetiti na neki način istoriji ove ustanove. Pored toga, u planu je i uređenje Galerije “Boem“, ali to će se desiti ukoliko se obezbede sredstva. Drugo krilo Doma kulture planirano je da se rekonstruiše iduće godine, ali u tome će biti reči u nekom od narednih brojeva našeg lista.

P. Stanković

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…