All for Joomla All for Webmasters

DECA IZ KOMŠILUKA

09 March 2021

Dunja Veličković ima šest godina i ide u zabavište. Član je starčevačkog odreda izviđača. Dunja i njena sestra Anja  učestvovale su sa svojim likovnim radovima na novogodišnjem likovnom konkursu Saveza izviđača Vojvodine.

Dunja je osvojila prvo mesto, a ujedno je bila i najmlađi učesnik konkursa. Tema rada je bila “Ukras moga jata“. Dunja kaže da voli da crta.  Voli boje i da boji, mnogo voli prirodu i zato se priključila izviđačima. Tamo uči kako se štiti priroda i koliko je ona važna za opstanak ljudi na planeti. NJena grupa se zove “Šumski mravi“ i tamo je stekla dosta novih prijatelja. Veruje da će ih   još puno upoznati u vremenu koje dolazi. Inspiracija njenog  rada za likovni konkurs bila je priroda. Zima. I sve što podseća na planetu Zemlju. Dunja kaže da bi bilo dobro da svi vodimo više računa o prirodi i da svoje đubre bacamo u kante za smeće a na na ulicu. Nagrada sa konkursa stigla joj je na kućnu adresu - dobila je torbu, magnetiće za frižider, narukvicu, razglednice... Presrećna je zbog ove nagrade, nada se da će ih biti još mnogo u njenom životu.

G. M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…