All for Joomla All for Webmasters

FUDBAL: Završen jesenji deo prvenstva

14 January 2021

U poslednja dva kola jesenjeg dela prvenstva fudbaleri Borca zabeležili su pobedu i poraz.

Evo rezultata:

Starčevo: Borac - Jedinstvo (Vl.) 3:2;

Botoš: Omladinac - Borac 5:2.

            U  16. kolu ekipa  Borca je na svom terenu dočekala Jedinstvo iz Vlajkovca. Od samog starta utakmice domaća ekipa je krenula veoma ofanzivno, rešena da zabeleži pobedu. Već u prvom minutu Borac je mogao do prednosti kada je Malidžan makazicama šutirao, a golman gostiju loptu izbija u korner. Nakon kornera, Nedučić glavom šutira, golman gostiju bio je nemoćan, i to je 1:0 za tim iz Starčeva. Domaći su nastavili i nakon vođstva, u istom ritmu, i Borac je ređao prilike za pogodak  ali se na sledeći gol čekalo do 35. minuta, kada je Malidžan izbegao ofsajd poziciju i sam krenuo ka protivničkom golu i rutinski postigao pogodak za 2:0, što je bio i rezultat poluvremena. U drugom poluvremenu ista slika na terenu - domaćin stvara prilike ali ih i propušta, da bih Gigović u 70.  minutu povisio na 3:0. Od tog momenta došlo je do opuštanja u ekipi Borca, što gosti iz Vlajkovca koriste i pogodcima u 82. i 90. minutu smanjuju na 3:2 i tako dolazi do časnog poraza.

            U 17. kolu Borac je gostovao u Botošu, ekipi Omladinca. U prvom poluvremenu gostujuća ekipa je imala više od igre i inicijativu i stvorila nekoliko prilika za pogodak, da bi prvu iskoristila u 30. minutu i evrogolom Stanisavljevića došla do prednosti od 1:0. Radost igrača gostujuće ekipe nije dugo trajala jer je Omladinac osam  minuta kasnije, posle kornera, uspeo da izjednači na 1:1. Na samom startu drugog poluvremena, u 48. minutu, Borac ponovo stiže do prednosti, a strelac je, posle kornera, Nedučić. Imala je gostujuća ekipa prilike  da stigne i do trećeg pogotka ali u odsudnim trenucima Starčevci nisu bili precizni. Prednost gostiju je trajala sve do 63. minuta, kada je domaćin, posle još dva kornera, uspeo da preokrene rezultat na 3:2, golovima u 63.  i 67. minutu. U poslednjih 25 minuta meča Borac je pokušavao da stigne do izjednačenja i za to je imaoa prilike, ali u odsudnim  trenucima gosti nisu bili  snalažljivi i precizni. Promašaje gostiju tim iz Botoša je znao da kazni i iz kontranapada u 83. i 85. minutu domaći postižu još dva pogodka i tako stižu do ubedljive pobede od 5:2.

            Ovom utakmicom je završen jesenji deo prvenstva a Borac je završio na deobi šestog i sedmog mesta na tabeli Vojvođanske fudbalske lige - Istok sa 28 osvojenih bodova. Sledi pauza, a prolećni deo prvenstva se nastavlja sredinom marta, o čemu će ljubitelji fudbala biti blagovremeno  obavešteni.

Petar Orešković

Tabela
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…