All for Joomla All for Webmasters

Kroki kulturne 2020.

14 January 2021

“ Dom kulture “29. novembar“ baštini veliki broj raznovrsnih programskih sadržaja koje tradicionalno i sa zadovoljstvom deli sa svojim sugrađanima.

Međutim, sticajem dobro poznatih okolnosti, ovo je jedna od retkih sezona kada su aktivnosti svedene na minimalan broj, skoro za dve trećine manje nego prošle godine. Ipak, i pored ovakve situacije, naša ustanova je prednjačila u odnosu na mnoge u okolini. Uspeli smo da organizujemo četiri izložbe slika, crteža i grafika u galeriji “Boem“ uz nekoliko tribina i različitih predavanja. Osamnaestog juna smo otvorili Edukativno - izložbenu postavku “Starčevo kroz vekove“, instituciju muzejskog tipa od ogromnog značaja za naše mesto. Istog dana, zapravo večeri, održan je koncert na Trgu neolita u okviru manifestacije “Eks-Ju rok fest“, koju zajedno organizuju Dom kulture, KKK i Mesna zajednica. a na kome je za tu priliku nastupio Alen Islamović. Uspeli smo da upriličimo drugi po redu književni festival “Starevački dani knjige“, posvećen Borislavu Pekiću. U pet julskih festivalskih dana ljubiteljima lepe pisane reči priredili smo nekoliko književnih večeri na kojima su nastupili vrsni poznavaoci života i dela Borislava Pekića. Među njima svakako treba izdvojiti Aleksandra Gatalicu, Aleksandra Jerkova i Jasminu Ahmetagić. Lepo vreme je dozvolilo da se svi programi izvedu na letnjoj sceni na platou Doma kulture. Nažalost, ove godine smo ostali bez “Dana druženja“, jubilarnog dvadesetog međunarodnog festivala malih tamburaških sastava  i petnaestog po redu međunarodnog festivala akustične gitare “Gašini akordi“. Uprkos koronavirusu, nadam se da ćemo se mnogo više družiti u 2021. godini i da će naša ustanova imati prilike da ostvari sve predviđene programe, pa nošen ovakvim optimizmom na kraju stare godine, preostaje mi da svojim sugrađanima poželim delić pokretačkog entuzijazma, veru u bolje dane, mnogo zdravlja i uspeha, kao i srećnu Novu godinu i Božić.

Darko Ješić

v.d. direktora Doma kulture “29. novembar“

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…