All for Joomla All for Webmasters

KOŠARKA: Nastavljena takmičenja

16 November 2020
(0 glasova)

Najmlađi članovi KK-a Borac počeli su zvaničnu takmičarsku sezonu Košarkaškog saveza Srbije, koja je startovala 10. oktobra. Pioniri su istog dana ugostili pančevački KK Kris-kros. Ovo je bila prva zvanična utakmica po “epidemijološkim“ pravilima, nažalost bez publike.

I pored toga,  Borac je na ovom meču dao maksimum. Prvu četvrtinu Starčevci dobijaju sa 21:16, ali su u tom periodu igre doživeli peh i ostali bez startnog igrača koji je polomio prst. Iako oslabljeni,  igrači Borca dobijaju i drugi period igre, sa 19:11, pa se na poluvreme otišlo sa 13 poena prednosti za Borac. Treći deo igre je definitivno rešio pobednika susreta jer je Borac dobrom igrom došao čak do trideset poena prednosti. Utakmica je završena  s rezultatom 62:44 za tim iz Starčeva.

            Narednog vikenda usledilo je gostovanje Kovincima. Prvo poluvreme je prošlo u izjednačenoj igri gde je Borac imao dosta kontranapada ali u samoj završnici bio manje efikasan. Ipak, prvo poluvreme Starčevci dobijaju sa 39:27. Kao i u prvoj utakmici, dešava se to da je u drugom poluvremenu Borac zaigrao znatno bolje pa tako treću četvrtinu dobija sa 27:11. U poslednjih 10 minuta igre pružena je šansa svim igračima i Borac bodove odnosi kući s rezultatom 82:61. Ovom pobedom pioniri su se našli usamljeni na vrhu tabele, bez poraza.

            Kadeti Borca takođe se sezonu počeli 10. oktobra. Tada je trebalo  da usledi gostovanje Opovčanima, međutim, zbog tehničkih problema sa salom, ova utakmica nije mogla da se odigra te je odložena za naredni period. Potom, 17. i 24.  oktobra,  kadeti su po rasporedu bili slobodni, pa ih tek 31. oktobra,  očekuje domaćinstvo protiv ekipem Radničkog iz Kovina.

            Od prijateljskih utakmica, sve mlađe selekcije su odigrale susrete tokom septembra i oktobra. Kadeti Borca su gostovali pančevačkom Tamišu, a krajem septembra pioniri su gostovali KK-u Virtus basket, u utakmici koju je Borac dobio sa 20 poena razlike. Takođe, pioniri su, 6. oktobra, ugostili komšije iz Omoljice, kao i 17. oktobra, kada su susret igrala deca od 2009-2013 godište.

Z. Kokanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…