All for Joomla All for Webmasters

Upišite dete u Kulturno-umetničko društvo "Neolit"

16 November 2020

Početak jeseni, kao i uvek, za starčevačke folkloraše označava i start nove sezone. To podrazumeva i upis novih članova, kako u dečijim grupama, tako i u prirpemnim ansamblima.

U situaciji koja nas je sve zadesila panedemijom koronavirusa, i folklorno stavaralaštvo trpi i proživljava jednu vrstu krize jer je teško organizovati koncerte i nastupe a folkloraši za to žive.  Ipak, probe se redovno održavaju a sve propisane mere se poštuju. Folkloraši se trude da rad u sali bude kreativan, tako da novi članovi što pre nauče osnovne korake i pokrete.

            - Početak nove sezone iskoristili smo za vraćanje naše stare tačke Igre iz Krivog Vira, tako da će od oktobra dečiji ansambl na svom reportoaru ima i ovu lepu koreografiju za koju  imamo i originalnu nošnju - kaže za naš list Uroš Ban, prvi čovek KUD-a “Neolit“.

            Najmlađi uzrasti  pored osnovnih koraka uče i kordinaciju i pravilno držanje što je veoma važno u razvoju dece. Na svakoj probi tu je i korepetitor sa harmonikom, tako da deca uz muziku lakše savladavaju početne korake. Prvi ansmbl je takođe na okupu i vredno radi u sali.

            - Vežbamo koreografije koje su na našem repertoaru u nadi da će sitaucija sa virusom i merama brzo da se promeni kako bi što pre izašli pred publiku. Željni smo nastupa i putovanja i nadamo se da će se stvari brzo vratiti na staro - kaže Uroš Ban.

            Upis novih članova je u toku, a svi zainteresovani mogu doći u terminima proba koje se održavaju utorkom i petkom od 18 sati u Maloj sali Doma kulture u Starčevu.

P. Andrejić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…