All for Joomla All for Webmasters

KULTURNO-UMETNIČKO DRUŠTVO “NEOLIT“: Najmlađi nastupili na Trgu neolita

18 jul 2020

Starčevački folkloraši, nakon pauze, vredno su radili u sali. Svi ansambli su ponovo na okupu.

           -  Dana 18. juna, naši folkloraši imali su i prve radne obaveze, kojih su se veoma uželeli.  Povodom otvaranja starčevačkog muzeja članice izvođačkog sastava Dušica Dobrosavljević i Anđela Drinjak, obučene u narodnu nošnju, dočekivale  su goste  koji su bili prisutni na otvaranju.

            U istom danu, kasnije, popodne, svi dečiji ansambli imali su nastup ispred bine na kojoj je iste večeri nastupio Alen Islamović. Starčevačka publika uživala je u programu koju su za ovu priliku spremili. Izveli su Igre iz Gruže, Pirota,  Toplice i Leskovca.  Kao i uvek kada “neolićani“ nastupaju bilo je puno publike koja nije štedela dlanove, aplauzima su nagradili nastupe najlađih folkloraša.

            Nakon ovog nastupa, rad u sali se nastavlja. U planu je još jedan koncert u Starčevu pre letnje pauze. U zavisnosti od situacije i ograničenja koja su tu zbog pandemije virusa temin za ovaj koncert biće naknadno zakazan. Planirano je da na ovom koncertu starčevački folkloraši ugoste prijatelje iz KUD-a “Branko Cvetković“ iz Beograda sa kojima imaju više nego prijateljske odnose.

            Nakon letnje pauze  “neolićani“ će se polako spremati za početak nove sezone, u septembru, kada će biti i upis za nove članove u svim ansamblima. U planu je da od septembra budu uvedeni  i časovi pevanja, a planira se i audicija za prijem članova u narodni orkestar.

            O ovim i  svim ostalim planovima KUD -a “Neolit“, Starčevci će  blagovremeno biti obavešteni.

Uroš Ban

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…