All for Joomla All for Webmasters

Zamena prozora na Domu

18 jul 2020

Početkom juna meseca na zgradi Parohijskog doma katoličke crkve u Starčevu zamenjeni su dotrajali prozori. Ugradnju nove PVC stolarije obavila je firma “Al-Plast“ iz Dolova, a troškovi su iznosili 270 hiljada dinara.

Sredstva iskorišćena za ovu investiciju obezbedio je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem konkursa objavljenog prošle jeseni. Novac je dobijen na osnovu projekta Udruženja banatskih Hrvata koje ima podružnicu i u našem mestu.

            Sem prozora ugrađena su i nova ulazna vrata iz pravca dvorišta, a te su radove finansirali vernici iz Starčeva. Na ovom objektu izgrađenom 1908. godine neophodne su brojne građevinske popravke koje zahtevaju znatna novčana ulaganja. Crkveni odbor parohije svetog Mauricija stoga moli sve članove ove zajednice i ljude dobre volje da pomognu kako bi imovina katoličke crkve u Starčevu bila održavana na valjan način i u najboljem mogućem stanju ostavljena u nasleđe generacijama koje dolaze.

G. M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…